Esports B92.net

Twistzz napušta Team Liquid, dolazi Fallen

Jedan od najboljih CS:GO igrača na svetu, Rasel ”Twistzz” Van Dulken, je sinoć nakon finala IEM Global Challenge turnira potvrdio da je to bio njegov poslednjih meč u dresu Team Liquid-a i da će u narednih par dana napustiti američku organizaciju.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: ESL
Foto: ESL

Nakon finala velikog turnira na kojem je Team Liquid izgubio od Astralisa, Kanađanin je iznenadio sve svoje fanove, kao i sve pratioce CS:GO-a kada je izjavio da će napustiti Team Liquid. On je član ove organizacije od aprila 2017. godine i vrlo brzo je pokazao zašto je čuvena organizacija odlučila da pruži šansu jednom tako mladom igraču. Za nešto više od tri godine je uspeo da pomogne ekipi da postane jedna od najboljih i najuspešnijih petorki svih vremena, osvojivši 8 velikih trofeja, od kojih je sigurno najveći Intel Grand Slam, koji su osvojili u rekordnom vremenom.

Istina je da su rezultati Team Liquida opali u 2020. godini i da dvadesetjednogodišnjak nije u istoj formi kao prethodnih godina, ali daleko od toga da više nije jedan od najboljih igrača na svetu. Zbog pandemije korona virusa, Liquid je propustio veliki broj turnira, a nedostatak LAN događaja je dosta koštao ekipe van Evrope. Nedostajali su turniru na kojima mogu da prikažu svoje kvalitete, što je vrlo verovatno koštalo Twistzza, koji je baš sinoć u finalu pokazao zašto mislim da je ovo velika greška.

”Ovo je bila obostrana odluka i mislim da je najbolja za obe strane. Nadam se da će su sledeće godine vratiti u dresu neke nove ekipe”, izjavio je Rasel.

Vrlo nakon ove objave, mnogi novinari su počeli da spekulišu da će Team Liquid u narednih par dana pokušati da dovede legendu CS:GO-a iz Brazila, Gabrijela ”Fallen” Toleda. Ukoliko se ovaj transfer realizuje, oni će dobiti ono što im je najnepotrebnije, a to je novi kapiten i AWP igrač.

To bi mogao da bude odličan potez Liquida ako Fallen bude nastupao kao što je to radio u svojim najboljim danima, ali svakako da neće biti lako nadoknaditi gubitak igrača kao što je Twistzz. U svakom slučaju, siguran sam da će on vrlo brzo pronaći novu ekipu.

Izvor: RUR Esports

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.