Esports B92.net

S1mple odlazi na pauzu, otkriva buduće planove

Kako prenosi HLTV, zameniće ga Ihor ”w0nderful” Ždanov.

RUR
Podeli
Foto: Valve
Foto: Valve

S1mple je na socijalnim mrežama zvanično najavio svoju pauzu od profesionalnog kantera. Rekao je da mora da ”sredi neka dokumenta” i da želi da ”posveti pažnju drugim ljudima u njegovom životu”.

Iako ni u jednom trenutku nije potvrdio da napušta Na’Vi, rekao je da bi bilo ”interesantno da čuje ponude od drugih organizacija”. Takođe je izjavio da će se na profesionalnu scenu potencijalno vratiti kao rifler, pošto je ”AWP daleko slabiji u Counter-Strike dvojci”. Za kraj je rekao da ”ništa nije definitivno odlučeno” i da će ”navijati za Na’Vi na predstojećim turnirima”. Njegovo mesto će navodno zauzeti w0nderful, koji trenutno nastupa za Sprout.

Što se tiče njegovih budućih planova, rekao je da ”sprema novi CS2 projekat”, ali nije otkrio nikakve konkretne detalje.

S1mple je aktivan na profesionalnoj Counter-Strike sceni od 2013. godine, i ovo mu je prva duža pauza. Ipak, ove vesti nas ne iznenađuju previše – mnogi esportisti odlaze na pauzu ili čak u penziju kako bi se posvetili porodici, prijateljima i drugim aspektima života. Takođe nam je poznato da je Ukrajinac nedavno imao problema sa boravišnom dozvolom za Evropu, tako da je i ovo dovoljan razlog da ode na pauzu.

S druge strane, S1mple je javno izjavio da uopšte nije zadovoljan CS dvojkom. Imajući u vidu da se već 10 godina takmiči bez prestanka, odlazak na pauzu deluje kao logičan potez. Na kraju krajeva, verovatno su svi ovi faktori uticali na njegovu odluku.

S1mple za Na’Vi nastupa već više od sedam godina, tako da će biti prilično čudno videti ga u dresu druge organizacije ako na posletku pronađe novu ekipu. ESL ga je 2022. godine proglasio za CS igrača decenije, a HLTV mu je 2018, 2021. i 2022. godine dodelio nagradu za najboljeg igrača godine. Pored toga je osvojio mnoge turnire sa Na’Vi-em, uključujući IEM Katowice u martu 2020. godine, BLAST Premier Global Final u januaru 2021. godine, IEM Cologne u julu 2021. godine, ESL Pro League season 14 u septembru 2021. godine i PGL Stockholm Major u novembru 2021. godine.

Šta vi mislite? Da li će S1mple zaista napustiti Na’Vi?

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.