Esports B92.net

Pred nama su regionalne CS:GO kvalifikacije za IeSF šampionat – iNation kreće u akciju 3. juna!

INation će ove godine po treći put predstavljati Srbiju na Svetskom IeSF Šampionatu. Na putu do Jašija, naše momke čekaju regionalne onlajn kvalifikacije, koje počinju ove subote!

RUR
Podeli
Foto: SESE
Foto: SESE

INation se i ove godine pokazao kao ubedljivo najbolji tim na nacionalnim kvalifikacijama. Ekipa koju čine Ivan ”choiv” Živković, Nikola ”Dragon” Bošković, Vladan ”VLDN” Radević, Vladan ”kind0” Mandić i Aleksa ”Impulse” Stankić je zaista fenomenalna, zbog čega očekujemo da će daleko dogurati u trci za plasman na svetsko prvenstvo!

Evropske CS:GO kvalifikacije će se odigrati od 01. do 09. juna. iNation će se takmičiti iz grupe D (EEU) sa reprezentacijama Azerbejdžana, Bugarske i Crne Gore. Na kraju kvalifikacija, ukupno 9 ekipa iz cele Evrope će ostvariti plasman za svetski šampionat.

Ovako izgleda raspored mečeva grupne faze za iNation:

  • Srbija vs. Crna Gora – 03.06. u 19:00
  • Srbija vs. Bugarska – 04.06. u 19:00
  • Srbija vs. Azerbejdžan – 05.06. u 16:00

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat u organizaciji Međunarodne Esports Federacije (IeSF) će se održati u Rumuniji, u gradu Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra, gde će se najbolji esportisti sveta takmičiti za impozantnu novčanu nagradu od pola miliona dolara.

Kao i svake godine, SESE je organizovao sve nacionalne kvalifikacije za srpske esportiste, nakon kojih je odabrao predstavnike u igrama CS:GO, Dota 2, eFootball 2023, Tekken 7 i PUBG MOBILE. To nije sve, jer će se za Srbiju ove godine takmičiti i naša ženska CS:GO reprezentacija!

Naši eFootball 2023 i Tekken 7 predstavnici su već osigurali direktan plasman za svetsko prvenstvo, tako da neće morati da prolaze kroz regionalne kvalifikacije.

Naknadno ćemo vas obavestiti o terminima plejof faza kvalifikacija, kao i o strimu na kome možete navijati za iNation!

Za informacije o preostalim reprezentacijama, posetite ovaj link. Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.