Esports B92.net

Osamnaestogodišnjak prodao CS:GO nož po ceni od $169.000

CS:GO noževi postali su izuzetno skupoceni tokom godina, a mnogi skinovi danas vrede hiljade dolara. Igrom slučaja, jednog novajliju u igri je ovih dana poslužila sreća samo dva dana nakon otvaranja svog prvog kovčega, jer je uspeo da otvori nož vredan $169.000!

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: Valve
Foto: Valve

Zbog izuzetne retkosti, određeni skinovi u Counter-Strike-u postali su izuzetno poželjni i vredni kolekcionarima. Mnogi od njih vrede hiljade dolara, ali najvredniji od svih je bez sumnje “Blue Gem” – Karambit Case Hardened skin za nož, čija je procenjena vrednost preko 150.000 dolara. Ovaj skin je jedan od samo 12 takvih u celom svetu, što može objasniti ogroman iznos novca koji se za njega plaća, a mladi početnik je bio taj koji je izvukao ovaj poželjni nož.

Još bolje, ovaj 18-godišnji igrač koji je dobio izuzetno retki nož imao je samo nekoliko desetina sati provedenih u igri, za razliku od kolekcionara Counter-Strike skinova koji su proveli hiljade sati tražeći retke plenove.

Ohnepixel Raw, popularni CS:GO strimer i ekspert za skinove, razgovarao je sa srećnim novajlijom, koji je izjavio da je “velika” suma novca za njega. “Nisam bio iz imućne porodice”, rekao je srećni igrač, “200.000 dolara… pomoći će mojim roditeljima.”

Gotovo da nije postojala šansa da se ova retka sreća dogodi, jer je otkrio da je nedavno prešao iz VALROANT-a. U stvari, počeo je otvarati kovčege sa svojim prijateljem “dva dana” pre nego što je osvojio vredni Karambit skin. To je praktično kao da osvojite na lutriji iz prvog pokušaja.

Dugogodišnji igrači Counter-Strike-a ne treba da budu tužni, bez obzira na to da li su osvojili ili izgubili kovčege, jer je najavljeno da će ove godine biti objavljen nastavak ove omiljene pucačine. Counter-Strike 2 trebao bi biti objavljen ovog leta, a igra će na sreću preneti sve vaše retke kozmetičke predmete i opremu iz Global Offensive-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.