Esports B92.net

Nepobedivi do samog kraja: Jake Bube su šampioni RUR BLAZE CUPA!

Došli smo do kraja ovogodišnjeg RUR BLAZE CUPA. Kao pobednici su izašli momci iz Jakih Buba, koji su u velikom finalu nadigrali FROST CUP šampione Velež Mostar i osvojili novčanu nagradu od 1500€! Čestitamo!

RUR
Podeli
Foto: RUR
Foto: RUR

U subotu, 17. juna smo se okupili uživo u prostorijama Srpskog Saveza Elektronskih Sportova i Esportova (SESE) kako bismo ispratili veliku LAN završnicu RUR BLAZE CUPA, gde su se najbolji CS:GO igrači sa naših prostora borili za titulu šampiona i novčanu nagradu od 2500€. Kroz četiri runde kvalifikacija, na LAN fazu turnira su se plasirali timovi BUDI2, Sangrija, Jake Bube i Velež Mostar.

Na megdan su prvo izašli BUDI2 i Velež Mostar, ekipe koje su se takmičile u finalu zimskog RUR FROST CUPA. Istorija se ponovila, pošto je Velež Mostar brzinski uzeo 2-0 pobedu u prvom polufinalnom duelu.

Drugo polufinale je bila repriza prethodnog meča. Okršaj između Jakih Buba i Sangrije se završio sa identičnim rezultatom, gde su Jake Bube slavile 16-9 i 16-8.

Usledilo je veliko finale i borba za titulu šampiona RUR BLAZE CUPA. Nadali smo se da će veliko finale biti uzbudljivije i napetije od prethodnih mečeva, ali je situacija bila potpuno obrnuta.

Jake Bube su imale odličan početak na Vertigu. Čekali smo trenutak kada će igrači Veleža uzvratiti udarac, ali im, prosto rečeno, Jake Bube prosto nisu dozvolile da igraju igru. Jake Bube su stavile tačku na prvu mapu sa samo jednom izgubljenom rundom.

Velež je dao sve od sebe, ali su Jake Bube ipak bile prejake. Sa 16-12 pobedom na finalnoj mapi, C0llins, Muffy, Katalic, Sarenii, Dee i Andr1x su osvojili titulu šampiona RUR BLAZE CUPA, kao i novčanu nagradu od 1500€. Pored toga, C0llins je proglašen MVP igračem celog turnira!

Drugoplasirani Velež Mostar je osvojio novčanu nagradu od 700€.

rur-blaze-cup-velež-mostar-2ndFoto: RUR

Ovako izgleda finalno stanje žreba:

rur-blaze-cup-final-bracket-bube-w1Foto: RUR

1. mesto: Jake Bube – 1500€

2. mesto: Velež Mostar – 700€

3. – 4. mesto: Sangrija/BUDI2 – 150€

RUR bi želeo da se zahvali svim ekipama i gledaocima koji su podržali naše najbolje kanteraše. Vidimo se na sledećem BLAZE CUPU!

Ako ste propustili RUR BLAZE CUP, sve mečeve LAN završnice možete pogledati OVDE!

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.