Esports B92.net

Nećete verovati koliko novca je Valve zaradio od Counter-Strike kutija u 2023.

Gejb se kupa u parama.

RUR
Podeli
Foto: Valve
Foto: Valve

Tržište Counter-Strike skinova je ozbiljna stvar, posebno ako uzmemo u obzir koliko novca tamo svakodnevno cirkuliše. Ako niste upućeni, radi se o milionima dolara.

Neki su se obogatili preko noći, zaradivši sumu novca koju mnogi u životu neće videti. Ove pare dolaze od prodaje skinova, među kojima se naravno najviše vrednuju najređi. A odakle dolaze skinovi? Iz kutija.

Kako saznajemo sa stranice CSGO Case Tracker, koja prati transakcije na Steam Marketu, Counter-Strike igrači su na kutije i ključeve potrošili 980 miliona dolara, i to samo u 2023. godini.

U prošlogodišnjem izveštaju takođe saznajemo da su CS igrači otvorili 400.318.821 kutija i iskoristili preko 359 miliona ključeva. Cene kutija su vremenom skočile za oko 178%, što je u proseku oko 25 dolara.

Danger Zone Case je poskupeo za čak 492%, ali se Dreams & Nightmares Case ipak dokazao kao atraktivniji. Valve je samo od ove kutije, koja je inače otvorena preko 50 miliona puta, zaradio oko 126 miliona dolara.

counter-strike-2023-unboxing1Printscreen: CSGO Case Tracker

Dan kada je otvoren najveći broj kutija bio je 25. april 2023. godine. Tada je otpakovano 6,6 miliona komada, što nas ne iznenađuje pošto je samo dan ranije izašao Anubis Collection Package, za koji vam uopšte nije potreban ključ. Sledeća dva velika pika imali smo u periodu kada je najavljen CS2, kao i početkom jeseni, kada je igra zvanično izašla.

counter-strike-2023-unboxing-monthlyPrintscreen: CSGO Case Tracker

Koliko novca ste vi potrošili na Counter-Strike kutije i ključeve?

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.