Esports B92.net

Kassad i HenryG na čelu novog Cloud9 tima

Bivši trener Renegades-a i 100 Thieves-a, Aleksandar ”Kassad” Trifunović je zvanično postao novi trener Cloud9 CS:GO ekipe i zajedno sa bivšim komentatorom, Henrijem ”HrenyG” Grirom biće zadužen za sastavljanje potpuno nove postave.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Juče smo saznali da je američka organizacija donela odluku da se rastane sa trenutnom CS:GO petorkom i da će u narednom periodu krenuti u potragu za potpuno novom postavom. Prethodnih godina Cloud9 je započeo veliki broj neuspešnih projekata sa igračima koji nisu spremni da se takmiče na najvišem nivou. Kako ovaj put ne bi došlo do istih grešaka, postavu će izraditi dve osobe koje i te kako poznaju CS:GO profesionalnu scenu.

Britanac je svoju komentatorsku karijeru završio u petak prošle nedelje, što znači da nije bio dugo bez posla. Kassad se doduše sa Lopovima rastao u aprilu ove godine i nije bio spreman da prihvati bilo koju ponudu, već je bio spreman malo duže da sačeka kako bi postao deo projekta i koji i on sam veruje.

”C9 mi je poverio celu svoju CS:GO dinastiju i iskreno to je jedan od najhrabrijih poteza koji je jedna organizacija ikada napravila. Jasno mi je da postoje velika očekivanja i zato neuspeh nije opcija”, izjavio je Henri.

Iako će Henri biti ”šef”, dodao je će Kassad imati veoma važnu ulogu u izboru igrača. Dvojac je već održao veliki broj razgovora sa igračima, ali za sada nemamo informacije da li je iko uspeo da zadovolji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.