Esports B92.net

INation i exeqtorz osigurali plasman za LAN završnicu nacionalnih CS:GO kvalifikacija!

U subotu, 4. marta odigrale su se druge nacionalne CS:GO kvalifikacije za svetski IeSF šampionat. Na turniru su trijumfovali iNation i exeqtorz, koji će se pridružiti ekipama JužnijeTužnije i Aspera Esports na odlučujućoj LAN završnici 18. marta! Čestitamo!

RUR
Podeli
Foto: SESE
Foto: SESE

Na drugim kvalifikacijama takmičilo se ukupno 9 domaćih ekipa, od kojih je iNation bio definitivni favorit. Svoj status favorita odbranili su savladavši Sangriju sa rezultatom 16-7 u polufinalu kvalifikacija. Ovom pobedom su zakazali finalni meč sa ekipom exeqtorz, za koju nastupa bivši IGL RUR Esportsa, Dušan ”DAVINHO” Davidov.

INation je u startu poveo sa 7 rundi prednosti, ali su exeqtorz uspeli da smanje razliku na 9-11. Iako je ovo bio zaista impresivan comeback za njih, exeqtorz nisu uspeli da se suprotstave dominantnoj igri svojih protivnika. Nekoliko rundi kasnije, iNation je stavio tačku na čitav meč sa rezultatom 16-11.

irl2023-csgo-quali2-resultsFoto: RUR

Obe ekipe su osigurale plasman za LAN završnicu, ali je iNation ovom pobedom sebi obezbedio bolji seed. Exeqtorz i iNation ćemo sledeći put gledati na finalnim kvalifikacijama, gde će odmeriti snage sa pobednicima prvih kvalifikacija, JužnijeTužnije i Aspera Esports. LAN završnica će se održati u subotu, 18. marta u prostorijama Srpskog Saveza Elektronskih Sportova i Esportova (SESE).

Podsećamo, pobednički tim sa finalnih kvalifikacija će dobiti priliku da predstavlja Srbiju na regionalnom turniru. Najbolji sa tog turnira će ostvariti plasman za Svetski IeSF Šampionat u Rumuniji, koji će se odigrati od 24. avgusta do 4. septembra!

Snimak mečeva sa drugih nacionalnih CS:GO kvalifikacija možete pogledati OVDE!

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.