Esports B92.net

iNation će po treći put uzastopno predstavljati Srbiju na IESF šampionatu!

Najbolja srpska Counter Strike petorka koja nastupa za iNation, po treći put uzastopno slavila je na nacionalnim kvalifikacijama, zbog čega će ponovo dobiti priliku da predstavljaju našu zemlju na svetskom IESF šampionatu!

RUR
Podeli
Foto: SESE
Foto: SESE

U subotu 18. marta odigrale su se finalne Counter Strike nacionalne kvalifikacije na kojima su se takmičile četiri ekipe: iNation, Aspera Esports, Exeqtorz i JužnijeTužnije.

Prvi okršaj je počeo u 12:00 časova, kada su se sastali iNation i Aspera. Ivan ”choiv” Živković i njegovi momci su bili veliki favoriti, što su i pokazali na prvoj mapi koju su dobili rezultatom 16-2. Mislili smo da sledi još ubedljiviji prikaz na Anubisu, ali je Aspera uspela da napravi veliko iznenađenje, pobedivši sa 16-12. Usledio je Inferno kao odlučujuća mapa gde se iNation poigrao sa svojim protivnicima prepustivši im samo četiri runde.

DSC03425Foto: SESE

Odmah po završetku ovog duela, gledali smo Exeqtorz i JužnijeTužnije. Pratili smo dve izjednačene ekipe i dva neizvesna meča, gde bi tek pri samom kraju JužnijeTužnije uspeo da napravi razliku i dođe do pobeda. Uspeli su da slave sa 2-0 i tako obezbede prolaz u finale!

Samo finale je prošlo onako kako verujemo da je i svako očekivao, a to sa pobedom glavnih favorita, tačnije iNationa, koji je demolirao ekipu sa juga. Na prvoj mapi su im prepustili tri runde, dok su na drugoj izgubili samo jednu višu, te je samo finale trajalo tek nešto preko sat vremena.

Momci su ponovo prikazali da su najbolji u Srbiji, pa će tako po treću godinu zaredom predstavljati Srbiju na internacionalnoj sceni! Za Srbiju nastupaće Ivan ”choiv” Živković, Nikola ”Dragon” Bošković, Vladan ”VLDN” Radević, Vladan ”kind0” Mandić i Aleksa ”Impulse” Stankić.

Foto: SESE

Snimak finalnih kvalifikacija možete pogledati u prilogu ispod.

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.