Esports B92.net

Imamo pobednike prvog RUR ESPORTS FROST KUPA – Ekipa Velež osvaja titulu i nagradu od 1000€

Klan RUR je ovog vikenda ugostio neke od najboljih Counter Strike igrača sa naših prostora, koji su se borili za prvi RUR Frost Cup trofej! Gledali smo mnoga dobro poznata lica domaće scene, mnoge nove talente, ali je na kraju kao pobednik izašla ekipa Velež, koja je u velikom finalu nadigrala BUDI2 i osvojila novčanu nagradu od 1000€!

RUR
Podeli
Foto: RUR
Foto: RUR

Velika završnica Frost Cupa odigrala se 28. januara u 11:00 časova, uživo u prostorijama Srpskog Saveza Elektronskih Sportova i Esportova (SESE) u Beogradu. Prenos velike završnice Frost Cup turnira održao se i na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu.

Na turniru su se takmičili timovi Velež, BUDI2, ProWince i Aspera Esports. Mnogi od ovih igrača su ranije nastupali za domaće i internacionalne ekipe, a imaju i verifikovane naloge na svetskoj CS:GO rang listi – HLTV.

Kao što je i bilo najavljeno, turnir je počeo u subotu u 11h. Prvi na server izašli su Velež i Aspera Esports, pobednici prvih i četvrtih kvalifikacija. Kao što smo i očekivali, pred nama je bio jedan uzbudljiv okršaj. Aspera je sjajno otvorila meč, stvorivši nedostižnu prednost na kraju prvog poluvremena Inferna. Bez previše muke su priveli prvu mapu kraju, pa je konačan rezultat bio 16-9.

Usledio je Anubis, mapa na kojoj Aspera ne igra često. Velež je bio favorit, ali usledilo im je neprijatno iznenađenje. Miksozzz i Showcrazy su odigrali odličnu partiju, zbog čega su prvi došlo do meč poena. Delovalo je kao da je to bio kraj za Velež, ali su njihovi protivnici dosta loše odigrali možda i najvažniju rundu u ovom meču, zbog čega su uspeli da obezbede produžetke. Leeeeeenji i njegovi saigrači su bili opušteniji u produžecima, zbog čega su uspeli da izjednače rezultat. Odlučujuća mapa bio je Overpass, gde smo gledali jedno zabavno i neizvesno prvo poluvreme i jedno ubedljivo drugo u kojem je Velež bez previše problema došao do pobede od 16-10.

U drugom polufinalu gledali smo BUDI2 i ProWince. Po imenima, gotovo svako je dao veće šanse ProWince-u, ali BUDI2 je poznat kao opasna ekipa na lanu, što su nam ponovo i pokazali. Ancient se igrao do samog kraja, tačnije 30. runde, nakon koje su d3ki i njegova momčad konačno uspeli da povedu.

Usledio je Mirage, gde smo ponovo gledali punih 30 rundi i gomilu preokreta. Osvojivši poslednje tri runde, BUDI2 je uspeo da napravi preokret i izjednači rezultat u ovom duelu. Ovoga puta odlučujuća mapa bio je Nuke, gde su briljirali LeO i Foxy, koji su svom timu doneli novi preokret i plasman u novo finale!

Nadali smo se da će veliko finale biti uzbudljivo kao i svaka mapa do sada, ali nažalost situacija je bila potpuno drugačija, jer je Velež bio spremniji za ovaj meč. Prva mapa ovoga puta bio je Overpass, gde je Velež slavio sa 16-11.

Naredna mapa bio je Inferno, koji je verovatno bio i najjednostraniji meč velike završnice, jer je BUDI2 poražen rezultatom 16-6. Ovime smo dobili prve šampione RUR Frost Cup turnira, Velež, pa se nadamo da će se družiti sa nama i za nekoliko meseci kada nam RUR bude spremio još turnira!

  1. Velež – 1000€
  2. BUDI2 – 300€
  3. ProWince – 100€
  4. Aspera Esports – 100€

Šampioni prvog RUR Frost Kupa – Velež

  • Madžid ”F1ashy” Ćatić
  • Đurađ ”leeeeeenji” Minić
  • Andrej ”LeO” Nikolovski
  • Nikola ”RiiL3” Ristić
  • Vladan ”OKIN” Govedarica

Ako ste propustili prvi RUR Frost CUP, sve mečeve možete pogledati OVDE!

Izvor: RUR

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.