Esports B92.net

Heroic počistio Vitality u finalu ESL Cologne-a

Prošlog ponedeljka, HLTV je proglasio Heroic najbolje rangiranom ekipom iz Danske, da bi ovog vikenda ta ista ekipa uspela da nadmaši sva očekivanja i da uspe da zabeleži najveći uspeh u svojoj istoriji savladavši Vitality u finalu ESL Cologne-a, jednog od najvećih CS:GO turnira godina.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Dugo nismo imali prilike da gledamo jedno BO5 finale, te smo očekivali da je pred nama jedan uzbudljiv okršaj. Iako je Vitality bio favorit u ovom okršaju, Heroic je u odličnoj formi, pa su svi verovali da će biti neizvesno.

Prva mapa bio je Mirage na kojoj su samo dan ranije uspeli da savladaju G2, kako bi obezbedili plasman u finale. Isto kao i protiv francusko-srpske ekipe, Heroic je imao fenomenalnu T stranu. Ovoga puta su osvojili 9 rundi u prvom poluvremenu, što je odličan start kada igrate na ”slabijoj” strani. Očekivali smo malo više vatre od strane francuske ekipe, ali je CadiaN sa svojim momcima bio još ubedljiviji. Konačan rezultat bio je 16-7.

Druga mapa bio je Inferno na kojoj su Francuzi propustili veliki šansu, a odlična partija Zywoo-a nije bila dovoljna. Došli su do vodstva od 13-8, što je ogromna prednost kada pogledate da igraju na CT strani. Ipak, Heroic pronalazi šansu da se vrati u meč i sjajnim potezima Stavna pravi veliki preokret. Vezali su 8 rundi zaredom i tako dolaze do pobede od 16-13, koja im donosi velikih 2-0.

Za sam kraj ostaje Nuke i kada je druga ekipa sveta trebala da pokaže najviše, podbacili su. Stavn je ponovo bio nezaustavljiv i sa 26 eliminacija predvodi svoju ekipu do veoma važne pobede od 16-9.

Dok su mnogi mislili da će biti uzbudljiv meč, ili pobeda Vitality-a, malo ljudi je verovalo da će Heroic doći do pobede, naročito na način na koji su to oni uradili. Ova mlada petorka je ovako uspela da dođe do najvećeg trofeja u svojim karijerama i uz to osvojiće novčanu nagradu od $150,000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.