Esports B92.net

Gambit potvrdio svoju dominaciju u 2021. godini pobedom nad OG-em

Ako je ikada postojala sumnja koja ekipa je najbolja u dosadašnjem toku godine, mislim da više ne postoji, pošto je Gambit sinoć uspeo da se domogne trećeg velikog trofeja u 2021. godini savladavši OG u finalu sa 3-0.

Predrag Ciganović RUR
Podeli
Foto: ESL
Foto: ESL

Iako nisu otvorili sjajno turnir, pošto ih Vitality u startu savladao sa 2-0, uspeli kroz lower bracket da obezbede plasman u plejof. Tada su svoju igru podigli na viši nivo, pošto u tri odigrana meča nisu izgubili nijednu mapu. Prvo je pao EG, nakon toga su deklasirali G2, da ni u velikom finalu OG ne bi uspeo da pruži nešto veći otpor.

Prva mapa bio je Mirage i ona je bila najneizvesnija u ovom finalu. Ekipe su bile vrlo izjednačene u startu, ali je pred kraj Gambit uspeo da se osvoji i da dođe do tri meč poena. AleksiB i njegovi momci su uspeli da spasu dva, ali ne i treći, tako da je ruska ekipa došla do prednosti.

Druga mapa bio je Dust 2, gde je Gambit uspeo da slavi sa 16-11, a najzaslužniji za to su bili Ax1le i Shiro, koji su u svakom ključnom momentu svojoj ekipi dobijali runde. OG je morao da napravi pravo čudo, ali ni u jednom trenutku nije delovalo kao da mogu tako nešto da urade, pa je i na trećoj mapi zablistao Ax1le, koji je kasnije proglašen za najboljeg igrača na turniru. Overpass su dobili sa 16-7, čime su zvanično domogli nove titule i novčane nagrade od $100,000.

Gambit se pre početka turnira nalazio na prvom mestu HLTV rang liste, a sigurni smo da se neće ništa promeniti ni ovog ponedeljka. Što se ruske ekipe tiče, sutradan počinje BLAST Premier Spring, turnir sa nagradnim fondom od $425,000, tako da neće imati puno vremena da se odmore, jer čeka duel sa ekipom Evil Geniuses.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.