Esports B92.net

Cloud9 gasi svoj CS:GO projekat

Jedan od najvećih projekata ikada u CS:GO profesionalnoj sceni, koji je započela čuvena američka organizacija Cloud9, će se ugasiti nakon samo par meseci zbog serije ispodprosečnih rezultata.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Organizacija je nakon samo 6 meseci odlučila da zaustavi rad na CS:GO profesionalnoj sceni sve dok ne prođe pandemija korona virusa. Nedostatak LAN turnira je značajno otežao postojanje mnogim esport organizacijama, ali Cloud9 kao jedna od većih, nije bio previše ugrožen. Ipak, kada su odlučili da formiraju potpuno novu Counter Strike postavu, ulaganja su bila prevelika, a 6 meseci kasnije, shvatili su da im se ta investicija nije isplatila.

Još od trenutka kada su osvojili Major, sve je polako krenulo da pada u vodu što se tiče plavo-belih. Dosta igrača se promenilo, ali nijedna postava nije uspela da donese rezultate. U oktobru prošle godine su zato postavili Henrija ”HenryG” Grira na poziciju menadžera, a kao trener je doveden Aleksandar ”Kassad” Trifunović. Njih dvojica su imali zadatak da stvore novu svetsku CS:GO silu.

Doveli su Alexa, bivšeg kapitena Vitality-a, Woxica, zvezdu Mouza, Es3taga koji je do tada sjajno nastupao za Astralisa, kao i dva manje poznata igrača, Floppy-a i Mezii-a. Sam početak nije bio sjajan, ali se videlo da ekipa ima potencijala. Nažalost, krajem godine su ekipu iznenada napustili Kassad i Woxic, kada je navijačima postalo jasno da nešto ne štima.

Rezultati u nastavku nisu bili ništa bolji, da bi sve kulminiralo tokom ESL Pro Lige, na kojoj je pre samo 2 dana Cloud9 završio svoje učešće u grupnoj fazi. Iako su prikazali respektabilan nastup na ovom turniru, bilo je previše kasno, a uprava je prelomila.

Iako je postojao potencijal, bilo im je potrebno još vremena kako bi stvorili nešto, a vreme je nešto što američka organizacija sada nije imala. U svakom slučaju, nedostajaće nam Cloud9 i nadamo se da će se vratiti bolji nego ikada ranije.

Pun izveštaj možete pročitati na sledećem linku. Još uvek se čeka zvanično obaveštenje organizacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu