Esports B92.net

Bivši trener Na’Vi-a, Starix, optužio Flushu da je varao na LAN turnirima

Po mnogima legenda Counter Strike-a i Na’Vi-a, Sergej ”starix” Iščuk se oglasio preko VK-a, ruske socijalne mreže, gde je napisao svoje mišljenje o kontraverzama koje su trenutno aktuelne u svetu CS:GO-a. Ako niste ispratili, radi se o trenerima koji su suspendovani zbog zloupotrebe baga. Detaljnije možete pronaći na ovom linku.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

”Ovo je bag za koji sam čuo još pre četiri godine, ali mi je tada bilo važnije da se fokusiram na ono što rade moji igrači. Sada treneri imaju mnogo veće funkcije u ekipi”, izjavio je Starix.

”Bagove možemo da gledamo na dva načina. Kako da ih iskoristimo na najbolji način da bi pobedili ili da jednostavno napravimo smešnu i simpatičnu situaciju. Tako je nekada bilo kada smo igrali 1.6, ali igrači koji su to zloupotrebili bili su suspendovani od strane organizatora”, dodao je.

Nakon toga dodao je da igrači treba da budu kažnjeni isto koliko i treneri jer smatra da su svi vrlo dobro znali o čemu se radi, iako za to nećemo dobiti nikakve dokaze. Svakako smatra da bi kazna trebala da bude kraća jer su mnogi igrači i treneri znali za to i koristili su istu grešku samo nisu javno podelili, te će biti teško da se pronađu svi krivci.

Ipak najzanimljiviji deo ove izjave se desio nakon toga, kada je izjavio da smatra da je Flusha čitovao na LAN turnirima. ”Ne želim ni da se dotaknem priče o Flushi, kojeg je Valve provalio, ali nije hteo da prizna, kako ne bi ugrozili svoj integritet pošto je on Šveđanin osvajač dva Majora turnira. Malo mi je to smešno, pošto su na neki način iste stvari. Nema smisla”, izjavio je Sergej.

Iako je Flusha godinama bio na udaru kritika i mnogih fanova CS:GO-a, koji su smatrali da je između 2014-2016. godine nekoliko puta koristio hakove, još uvek nema pravih dokaza. Poznati esports novinar, Ričard Luis, se oglasio povodom ove teme i smatra da Starix ne želi ništa drugo osim da privuče malo pažnje.

Da li se vi slažete sa Starixom ili ipak mislite da je Flusha bio ispred konkurencije u svoje vreme?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.