Esports B92.net

Astralis i Faze Clan slavili na startu plejofa

Juče smo imali priliku da uživamo u dva vrhunska okršaja u kojima su na kraju ipak slavili favoriti. Prvo je Faze Clan uspeo da savlada NIP sa 2-3, da bi nakon toga Astralis relativno ubedljivo slavio protiv G2-a.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

U prvom okršaju dana susrele su se dve ekipe koje su bile u odličnoj formi. Dok je NIP imao samo jedan poraz u grupnom delu takmičenja, Faze Clan nije imao nijedan. Ipak, ovde je bolje startovala švedska ekipa. Prvo se igrao Overpass, na kojem Niko i njegova ekipa jednostavno nisu odigrali dovoljno jaku CT stranu. NIP je to iskoristio i kada su se zamenile strane, nisu imali nikakvih problema da završe meč.

Ako prva mapa nije bila preterano uzbudljiva, druge dve itekako jesu. Na Miražu i Trainu gledali smo nekoliko produžetaka, ali je na kraju Faze ipak uspeo da preokrene rezultat. Na Miražu su imali čak 4 meč poena u regularnom delu, da bi NIP uspeo da se vrati. FaZe je na kraju odneo pobedu tek sa 25-22. Train nije bio ništa manje neizvestan, a Šveđani će žaliti za propuštenim meč poenom pri rezultatu 15-14. Faze je ponovo uspeo da napravi preokret i da dođe do važne pobede od 19-16, dok će NIP pasti u lower bracket.

Ako je neka ekipa poznata po promenljivoj formi, to je onda G2. Danas je jednostavno bio jedan od onih dana kada im ništa ne pođe za rukom. Protiv nekih ekipa to može da prođe, ali protiv Astralisa, ne. Prvo se igrao Vertigo, na kojem je G2 morao da pobedi, pošto bi se na Overpassu tešku snašli protiv Danaca. Ipak, 13-10 im nije bilo dovoljno da završe meč i sa 6 izgubljenih rundi zaredom, našli su se u veoma lošoj poziciji.

Kao što smo spomenuli, Overpass i nije baš najbolja mapa za G2, što se ubrzo i videlo. Astralis je bio od starta bolji, a Device je predvodio svoju ekipu do ubedljive pobede od 16-6.

Danas su na programu još dva meča, nakon kojih će nas napustiti još dve ekipe. Prvo igraju Vitality i NIP, a posle toga, Heretics i G2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.