Esports B92.net

Zbog Korona virusa ESL Pro Liga će se igrati onlajn

Zbog ogromnih problema u svetu sa Korona virusom, ESL je doneo odluku da se regularni deo njihove sezone odigra onlajn, a finala će se odigrati u zatvorenom studiju u Evropi, umesto u Denveru, kao što je bilo najavljeno.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Odluka je doneta nekoliko sati nakon što je malteška vlada 12. marta uvela nove zabrane putovanja iz četiri zemlje, gde se pored Italije nalaze Španija, Francuska, Nemačka i Švajcarska.

U objavi, ESL je objasnio da ukidanje letova sprečava njihovo osoblje,kao i neke timove koji učestvuju da stigne na istu lokaciju u kratkom periodu. S obzirom da je većina timova iz Evrope, odlučeno je da se lan završnica odigra u malom studiju bez prisustva publike.

Sa ovim promenama, mečevi grupe A i B će početi 16. marta, dok će se mečevi grupe C i D igrati od 26. marta do 4. aprila. Plej-of na kojem će se sastati 12 najboljih ekipa odigraće se od 5-12. aprila.

Za ESL ovo je drugi veliki udarac u kratkom periodu, nakon što se i IEM u Katovicama igrao bez publike. Iako su rezervisali veliki Denver 1STBANK Centar, lokacija je promenjena, a novac će biti vraćen svima koji su kupili karte.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.