Esports B92.net

Team Liquid je šampion severnoameričke ESL Pro Lige

Zbog Korona virusa, nismo uspeli da dobijemo jednu veliku ESL Pro Ligu, već smo dobili dve manje. Juče je Fnatic osvojio evropski trofej, da bi par sati kasnije, Team Liquid savladao EG za trofej najbolje severnoameričke ekipe.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Iako je Team Liquid bio favorit u ovom meču, EG je odlična ekipa te smo se nadali jednom uzbudljivom meču, ali na kraju smo dobili nešto potpuno suprotno u odnosu na evropsko finale. Liquid je do finala došao kroz upper bracket, zbog čega su imali jednu automatsku pobedu.

Zatim je usledio Duts 2, gde smo već na samom startu gledali dosta bolju igru Liquida. Naf je imao nerealno dobar meč i Zli Geniji nikako nisu uspevali da pronađu rešenje za raspucanog Kanađanina. Nitr0 i njega ekipa su došli do velike prednosti od 13-5, kako smo konačno videli neki otpor Evil Geniusesa. Uspeli su da smanje prednost na 13-10, ali to je bili gotovo sve što su uradili na ovom mapi. Liquid je pobedio sa 16-11.

Zatim je usledio Vertigo. Mislili smo da Naf neće moći da odigra bolje nego što je uradio na prvoj mapi, ali smo se prevarili. Ne samo da je on bio fantastičan, već je i Elige takođe imao veoma dobar meč, što je manje više značilo da Stanislaw i njegova ekipa nemaju šta da traže u ovom finalu. Bilo je izjednačeno u prvom poluvremenu, ali u drugom se pitala samo jedna ekipa, koja je uspela da slavi sa 16-9 i tako dođe do novog trofeja i laskave titule najbolje severnoameričke ekipe u trenutku.

Iako nismo prisustvovali uzbudljivom finalu kao u Evropi, Team Liquid je podsetio na onu ekipu koja je briljirala u prvom delu prošle godine kada su bili broj 1. ekipa na svetu. Nadamo se da će tako i da nastave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.