Esports B92.net

Renegades i AVANGAR u polufinalu CS:GO Majora

Odmah na startu plej-of faze CS:GO Majora u Berlinu dobili smo dva iznenađenja pošto su ekipe Renegades i AVANGAR eliminisale ENCE i Vitality.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Australijanci su sjajno startovali na Miražu i ni u jednom trenutku nije izgledalo kao da Ence može da se vrati u meč. Uzeli su 11 rundi na T strani u prvom poluvremenu, pa im je u nastavku ostalo samo da lagano privedu prvu mapu kraju. Sledeće mapa bio je Nuke. Ovoga puta Ence startuje bez greške. Uzimaju 9 rundi na drastičnoj slabijoj T strani, što bi u većini slučajeva bilo dovoljno za pobedu, ali ovoga puta nije. Fantastična serija Renegadesa donela im je veliki preokret i važnu pobedu, koja šalje u polufinale. Nakon što su se našli u drugoj fazi sa skorom 0-2, bili su pred ispadanjem, ali ekipa predvođenja Aleksandrom ”Kassaad” Trifunovićem, napravila je još jedan fanstičan rezultat.

Nakon toga sastali su se Avangar i druga ekipa sveta, Vitality. Kazahstanska ekipa je do sada bila fantastična i tu formu su preneli i u ovu fazu. Ponovo je prva mapa bio Mirage na kojem su obe ekipe bile gotovo izjednačena do rezultata 9-8 za Francuze. To im je bila i poslednja runda, pošto je poslednjih 8 rundi pripalo Avangru, koji je slavio sa 16-9. Na Infernu Avangar je dobro startovao, ali Francuska ekipa se ubrzo sastavila. Sjajni Zywoo ih ponovo predvodio, pa je rezultat bio nerešen. Odlučujuća mapa bio je Dust dvojka, gde je presudilo prvo poluvreme u kojem je AVANGAR uzeo 12 rundi. Iako je Vitality pokušao da se vrati, na kraju su bili poraćeni rezultatom 16-10.

Danas će se odigrati preostala dva četvrtfinalna meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.