Esports B92.net

Nexa i HuNter zvanično prešli u G2

Kao što smo već i uveliko najvljivali, dva najbolja igrača iz naše ekipe prešli su u redove francuskog velikana. Nemanja ”huNter-” Kovač i Nemanja ”nexa” Isaković potpisali su ugovor sa ekipom G2 i već sutradan ćemo moći da ih gledamo u novom dresu.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Direktor organizacije CR4ZY je još 6. septembra objavio vest iz koje saznajemo da je direktor G2-a, Ocelote, započeo pregovore sa dvojicom igrača. Iako su se ti dogovori odužili, naša ekipa je morala da pristane na ponudu ovog esports giganta, te će Nexa i Hunter imati priliku da se dokažu na samom vrhu profesionalne scene.

Pre par dana potvrđen je odlazak Shoxa, što je značilo da će još jedan član francuske ekipe napustiti aktivnu postavu. Upravo je potvrđeno da je će Lukas ”Lucky” Šestan preći na klupu. Ovo znači da će ovaj francuski sastav po prvi put igrati na engleskom jeziku, pa se nadamo da zbog toga neće nastati veliki problemi u komunikaciji.

G2 se nada da će ova promena doneti nešto potpuno novu u ekipi. Nexa i Hunter su tokom cele godine briljirali i ovo bi mogao da bude pravi potez za ekipu. Nexa, kao novi kapiten ekipe će definitvno biti poboljašnje u odnosu na Shoxa, koji se uvek snalazio bolje u drugim ulogama. Što se tiče Huntera, od njega će se dosta očekivati, ali ako pogledamo brojke koje je pružao tokom 2019. godine, on bi definitvno trebao da bude pojačanje u odnosu na Lucky-a. Zajedno sa igračima kao što su KennyS, Jakcz i Amanek, naša dva momka bi mogla tek da pokažu svoj kvalitet.

Šta sada ovo znači za našu ekipu? Da li će CR4ZY nastaviti da funckioniše? – Verovatno! Naša ekipa i dalje ima sigurno mesto na narednom Majoru, te bi odlazak jednog od trojice igrača značio da ekipa mora ponovo da se oproba kroz kvalifiakcije. Iako ne očekujemo da će CR4ZY ponovo moći da predstavi srpsku ekipu, očekujemo da će ova trojica nastaviti da se takmiče zajedno, bar do narednog Majora.

Što se tiče Nexe i Huntera, verujemo da se dostigli maksimum koji su mogli sa starom petorkom. Sada se nalaze rame uz rame sa najboljim CS:GO igračima na svetu, pa je to prava prilika da pokažu svetu da i ovde postoje kvalitetni igrači, samo ako im se ukaže prava prilika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.