Esports B92.net

Još jedna legenda CS:GO-a završava karijeru

Jedan od najpoznatijih CS:GO igrača u istoriji igre, Danilo ”Zeus” Teslenko će za par dana odigrati svoj poslednji turnir i to pred domaćom publikom. Blast Pro u Mosvki će početi 13. septembra, gde će Zeus i zvačino da se pozdravi sa svim fanovima.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Tridesetjednogodišnji veteran je krajem prošle godine nagovestio da će verovatno završiti karijeru u 2019. godini i nakon nezadovoljavajućeg nastupa na Majoru, zaključio je da je to sada pravi trenutak. ”Očekivao sam da ćemo stiči do finala, a ovaj poraz me je ubedio da štafetu predam mlađima”, rekao je Danilo.

Karijeru je započeo još početkom 2000ih, igrajući Counter Strike 1.6. Predstavljao je mnoge velike orgnaizacije kao što su proo100, Virtus Pro, DTS, pre nego što je 2010. godine poptisao za Natus Vincere. Te godine bio je član sastava koji je dominirao profesionalnom scenom.

Nakon toga prešao je na CS:GO, ali je ostao u istoj organizacija. Kako je populanrost igre rasla, tako i njegov status. Tokom 2015. i 2016. godine beležio je sjane rezultate sa ekipom, ali Major trofej je nedostajao, zbog čega je njega oranizacija zamenila. Tada prelazi u Kazahstanski sastav Gambit, sa kojim je 2017. godine napravio ogromno iznenađenje, osvojivši PGL Majoru u Krakovu.

Ukrajinac se nakon toga vraća u Natus Vincere, sa ciljem da uz najboljeg igrača sveta – S1mpla, ponovo pokori svet, kako bi postali najbolja ekipa na svetu. Od tog dana, pa sve do danas osvojili su veliki broj trofeja, ali onaj ključni cilj, što je Major trofej je ponovo izostao. Nakon nesupeha na Majoru u Berlinu, koji se završio pre neki, Zeus je danas i zvanično najavio da će mu poslednji turnir biti Blast Pro u Moskvi, koji se održava ovog vikenda.

Pored Majora sa Gambitom, najistaknutiji trofeji su definitvno StarSeries i-liga sezona 5 i 7, ESL One u Kelnu i IEM U San Hozeu. Proslavio se kao IGL najboljih CIS sastava i u svojoj karijeri je osvojio preko $780,000 od nagradnih fondova.

”Ovo nije kraj, ovo je početak nekog novog puta. Želim da razvijem scenu u CIS regiji i da osnujem akademiju. Ne želim da postanem trener, bar ne još”, dodao je Teslenko.

Iako se najviše proslavio u žuto-crnom dresu, za njega je definitvno najveći uspeh trofej, koji je osvojio sa Gambitom. Za razliku od mnogih starijih igrača, Zeus neće nastaviti karijeru u nekom slabijem timu, već je odlučio da prestane da igra profesionalno. Na’Vi će sada krenuti u potragu za novim kapitenom, dok Zevsu želimo puno sreće u penziji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.