Esports B92.net

Gla1ve napušta prvu postavu Astralisa zbog zdravstvenih razloga, Jugi uskače na njegovo mesto

Samo dva dana nakon što je Astralis slavio na prvom Road to Rio turniru, Lukas ”gla1ve” Rosander je jutros iznenadio sve vešću da će se povući iz ekipe na par meseci. Na svom tviteru je objavio da uzima produženu pauzu zbog zdravstvenih problema, te je organizacija potvrdila da će od danas umesto njega igrati Jugi, koji je potpisao za dansku ekipu pre nekoliko dana.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Gla1ve će biti van akcije minimalno 3 meseca, što mu je savetovao njegov doktor. ”Već duže vreme imam simptome stresa i osećam se istrošeno. Moji saigrači i organizaciju su pokušali na razne načine da mi pomognu. S obzirom da i dalje traje, moj doktor i ja smo se dogovorili da mi treba pauza”, izjavio je kapiten Astralisa.

To znači da će na njegovo mesto uskočiti Jugi, koji je potpisao za Astralis prošle nedelje. On će već danas napraviti svoj debitantski meč, kada se Astralis bude susreo sa Heroicom.

Pošto 1. jula u Astralis stiže i Es3tag, nije nam još uvek poznato ko će tačno gde igrati i ko će odsedeti na klupi. Što se tiče pozicije kapitena, spekuliše se da Astralis već neko vreme trenira sa Magiskom na toj poziciji, te će najverovatnije i on preuzeti tu ulogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.