Esports B92.net

Fenomenalni Fnatic savladao Mousesports u finalu ESL Pri Lige

Nakon skoro mesec dana vrhunskog Counter-Strike-a, došao je kraj 11. ESL Pro Ligi. Gledali smo ogroman broj vrhunskih mečeva, da bi se na samom kraju dve vrhunske ekipe borile za veliki trofej. Kao i cela liga, finale je bilo uzbudljivo do samog kraja, pošto je švedska ekipa uspela da slavi tek nakon 5 mapa i tako se osveti Mouzu za poraz koji su im naneli u prethodnoj iteraciji lige.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Iako je Fnatic koji dan ranije uspeo da obezbedi plasman u ovo finale, favorita u ovom okršaju nije bilo. Za početak nas je sačekao Overpass, izbor Goldenove ekipe. Od samog starta smo videli zašto Fnatic voli da igra ovu mapu. Iako je izrazito ”Kanterska” mapa, Šveđani uspevaju da uzmu 9 rundi u prvom poluvremenu igrajući na slabijoj strani, te nisu imali previše problema u drugom delu. Najbolji na mapi bio je Brollan, a Fnatic je slavio sa 16-11.

Tada je usledio Dust 2. Verovatno najpoznatija mapa, koju svako ”zna” da igra, naročito Karrigan i njegovi momci. Iskusni kapiten se ne nalazi često na vrhu tabele, ali kada se nađe, onda znamo da je Mouz odigrao dobro. Danac je odigrao perfektno, a njegova ekipa je izjednačila rezultat nakon što je slavila na Dustu sa 16-7.

Kao i Dust, Vertigo je bio izbor Mousesportsa. Ipak, sve do 10-10, nismo imali ideju ko će ovde izaći kao pobednik. Ipak, na samom kraju, Mouz je bio dosta bolji, zbog čega su uspeli da dođu do preokreta u ukupnom rezultatu, iako je Brollan imao još jedan fantastičan meč. Rezultat je bio 16-11 za Crvene.

Švedska ekipa se nije predavala. Ne da se nisu predali, nego se na Nuku pojavila neka potpuno drugačija ekipa nego na prethodne dve mape. Mouz nije postojao, a pitala se samo jedna ekipa. Ovo je bila najkraća mapa u finalu, a Fnatic je deklasirao svoje protivnike rezultatom 16-1.

Nemamo često priliku da gledamo BO5 finale, te samim tim nije čudno što smo se nadali da ćemo gledati svih 5 mapa. Ovoga puta, ta peta mapa bio je Mirage. Mouz je dobro startovao, pošto su došli do prednosti od 5-2, ali tada Fnatic pravi malu seriju i preokreće rezultat na 7-5 u svoju korist. Do kraja prvog poluvremena Mouz uspeva da uzme 7 rundi, što nije loš rezultat za T stranu. Iako su izgubili prvu rundu, Mouz uspeva da iznenadi u naredne dve i da dođe do izjednačenja. U tom trenutku su svi pomislili da Mouz ima malu prednost, ali iskusnu ekipu kao Fnatic nikada ne smete potceniti. Kada je najnepotrebnije, odigrali su najbolje, a Krimz je sa 30 fragova definitivno najzaslužniji što je njegova ekipa došla do pobede od 16-12 i tako uspela da se domogne novog trofeja.

Iako je ceo sistem ESL Pro Lige zbog Korona virusa izmenjen, organizacija je bila perfektna do samog kraja, a mi smo uživali u jednom odličnom turniru. Iako Fnatic neće moći ovog trenutka da podigne trofej, verujemo da njihova pobeda nije ništa manje važna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.