Esports B92.net

FaZe Clan potvrdio transfer Coldzere

I ova transfer saga se konačno završila. Jedan od najiščekivanijih transfera u istoriji CS:GO-a je upravo kompletiran, te ćemo već danas moći da geldamo Brazilca u dresu Faze Clana, pošto večeras počinje ESL One u Njujorku.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Najbolji igrač 2016. i 2017. godine je povezivan sa transferom u Faze još od njegove odluke da želi da napusti MIBR. Zato će sada ispuniti svoj san i konačno će moći da zaigra sa Nikolom ”Niko” Kovačem, koji će odlaskom Nea ponovo preuzei ulogu IGL-a.

Marselo ”coldzera” David ipak nije jedini igrač koji je sinoć potpisao za Faze. Odlaskom GuardiaN-a ostalo je još jedno prazno mesto, pa je zato juče potvrđen i transfer mladog Letonca, Helvisa ”broky” Saukantsa, koji će takođe preuzeti ulogu AWPera. Ovaj osamnaestogodišnji momak je ranije nastupao za Epsilon, te će ovaj transfer za njega biti veliki korak napred. On je trenutno na probnom periodu u američkoj organizaciji.

Za njega ovo će biti tek drugi put da igra u ekipi u kojoj se govori engleski, nakon što je MIBR prošle godine pokušao da igra sa dvojicmo Amerikanaca. Pojavio sa navelikoj sceni 2015. godine, kada mu je Fallen pružio šansu u Luminosty Gamingu. Samo dve godine kasnije postao je tek drugi igrač kojjem je pošlo za rukom da se dva puta domogne nagrade za najboljeg igrača godine. U svojoj karijeri osvojio je dve Major titule, čime je zasluženo pomogao svojoj ekipi da dogura do prvom mesta u 2017. godini. Ipak, 2018. godina donela je veliki pad, zbog čega je on konačno doneo odluku da se isproba u novom okruženju.

strana 1 od 10 idi na stranu