Esports B92.net

ESL Pro Liga: Mousesports eliminisao Astralis za mesto u finalu

Iako ih je pre samo dva dana deklasirala danska ekipa u poslednjih kolu druge faze, Mouz je danas uspeo da se osveti i tako obezbedi plasman u veliko finale ESL Pro Lige.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Nakon velike pobede od pre neki dan, Astralis je bio veliki favorit u ovom meču. Ipak, borbeni Mouz nije odustao. Prvo se igrao Dust, na kojem je Astralis bolje otvorio meč, pošto su poveli sa 10-5. Ipak, Mouz se kompletno povratio u meč i na leđima Woxica i Frozena dolaze do dva meč poena. Njih nisu uspeli da realizuju, ali su zato u nadokandi uspeli da budu bolji i dođu do prednosti u ovom okršaju.

Nakon toga usledio je Inferno, na kojem je Astralis odigrao bez greške. Odličnim napadima sa T strane došli su do prednosti od 11-4, te je meč bio gotovo završen već u prvom poluvremenu. Meč se završio rezultatom 16-5.

Odlučujuća mapa je bio Nuke. Gla1ve i njegova ekipa su odlično započeli, osvojivši 8 od 10 uvodnih rundi. Doduše, tada kreće serija Miševa. Uspeli su odličnim potezima kompletno da preokrenu stanje u meču i da dođu do prednosti od 14-11. Astralis je uzeo još dve runde do kraja, ali i pored odlične partije Magiska, nisu uspeli da dođu do pobede, te će Mouz sutradan imati priliku da se bori za veliki trofej protiv Fnatica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.