Esports B92.net

EG nadigrao Astralis u velikom finalu ESL One-a u Njujorku

Nakon četiri mape u velikom finalu, ekipa Evil Geniuses je uspela da savlada Astralis i da se domogne prvog trofeja za novu organizaciju.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Nakon što je EG savladao Astralis u grupnoj fazi ovog takmičenja, očekivali smo da će Danci biti spremni za osvetu. Ipak, fantastično otvaranje mlade američke ekipe bilo je možda i ključno u ovom finalu. Astralis je poznat kao najbolja ekipa na Infernu, ali ovde je EG uspeo da slavi sa ogromnih 16-2.

Usledio je Dust 2, izbor Zlih Genija. Na ovoj mapi dobili smo jedno veoma uzbudljivo prvo poluvreme, nakon kojeg je Astralis uspeo da napravi solidnu prednost na startu druge polovine. Ipak, EG u tom trenutku pravi seriju od 9 rundi i dolazi do pobede od 16-12.

Astralis je sada bio u veoma neprijatnoj situaciji. Morali su da osvoje sledeće 3 mape, kako bi došli do trofeja u Nujorku. Pored toga, EG je nastavio da igra bez greške na Trainu. Amerikanci su imali 4 meč poena, ali kao i obično, kada je najbitnije, Astralis uspeva da se vrati u meč. Nakon dva produžetka, prednost je bila smanjena, dok je pritisak počeo da raste na američku ekipu.

Očekivali smo da će Astralis nakon pobede na prethodnoj mapi biti mnogo bolji na Nuku. Doduše, to nije bio slučaj. EG je nastavio da igra brilijatno, nerazimšljajući o prethodnoj mapi. Sjajno su započeli na slabijoj T strani, da bi u drugom poluvremenu samo rutinski završili svoj posao.

Dok ova petorka nastavlja da igra na visokom nivou, na svom prvom nastupu otkad su prešli iz NRG-a u EG, uspeli su da osvoje veliki trofej i glavnu nagradu od $200,000. Brehze je zasluženo sovojio nagradz za MVP-a!

strana 1 od 11 idi na stranu