Esports B92.net

Dominantnom igrom protiv AVANGAR-a Astralis dolazi do četvrtog Major trofeja

Poslednjih par meseci mnogi su otpisali dansu ekipi kao konkurenta za ovaj trofej, ali ovi momci su još jednom potvrdili da era Astralisa još uvek traje. Fenomenalnom igrom, očitali su lekciju ekipi iz Kazahstana, za koju je već plasman u finale bio ogroman uspeh. Ovo je za Astralis četvrti Major trofej i treći uzastopni, što ih sada čini najtrofejnijom ekipom u istoriji CS:GO-a.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Finale je otvoreno na Infernu, gde je Astralis besprekorno ušao u meč. Osvojili su 12 rundi u prvom poluvremenu na slabijoj T strani, što je stavilo momke iz kazahstanske ekipu u neprijatnu situaciju. Iako je AVANGAR uspeo da osvoji prve 3 runde na startu drugog dela, to je bilo sve što su uradili, pa je Astralis ubrzo slavio na prvom mapi, rezultatom 16-6.

Nakon toga usledio je Dust 2, izbor Jame-a i njegove ekipe. Očekivali smo na ovoj mapi veći otpor, ali Danci su još jednom samo pokazali kako se igraju velili mečevi. Prvi deo dobijaju sa 11-4, što je već stavilo ogroman pritisak na Avangar. Kazahstanci su ponovo uzeli pištolj rundu na startu drugog poluvremena, što je možda na trenutak nagovestilo da ćemo imati bar malo uzbuđenja, ali nezustavljivi Device je ubrzo stavio tačku na ceo okršaj. Astralis vezuje 5 rundi i sa 16-5 na Dastu dvojci, slavlje je moglo da počne.

Ovom pobedom Astralis će sa sobom poneti novčanu nagradu od $500,000. Kao što je i očekivano, Device je juče na svoj dvadeset četvrti rođendan dobio i MVP nagradz za najboljeg igrača na turniru. Za njega ovo je 14. nagrada tog tipa i druga na Major turnirima, sa čime se izjednačio sa Coldzerom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.