Esports B92.net

CR4ZY zaustavljen na korak do četvrtfinala CS:GO Majora

U poslednjem okršaju Legends Faze drugog CS:GO Majora godine sinoć su se sastali Natus Vincere i naša najbolja ekipa, CR4ZY. Pored sjajnog starta naših momaka, Na’Vi je uspeo da nadoknadi zaostatak i odbrani svoj status favorita u ovom meču.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Pre desetak dana, na samom startu turnira, mnogi nisu očekivali da će CR4ZY uopšte proći prvu fazu takmičenja, ali ipak ova petorka je uspela da iznenadi mnoge svojim fantastičnim izdanjem. Padali su mnogi velikani poput Nindži u Pidžamama i Faze Clana, ali ipak na kraju ih je koštao neverovatvno težak žreb, pošto su poraženi od najboljih svetskih ekipa, kao što su Team Liquid, Astralis i Na’VI. Na samom početku ove godine, kada je ovaj sastav tek počeo da igra zajedno, niko ne bi mogao da očekuje da će ovi momci sa najboljim na svetu igrati potpuno izjednačeno. Ipak, u ovi par dana otkrili smo koliko je ovaj sastav stvarno kvalitetan, pa svakako možemo reći da je ostvaren rezultat fantastičan, iako je postajala šansa da se napravi korak dalje. U svakom slučaju, ovim plasmanom osigurali su mesto na narednom CS:GO Majoru, što nikad ni jedan tim sa ovih prostora nije uspeo da ostvari.

Ovaj odlučujući meč počeo je na Miražu, na mapi na kojoj je naša ekipa jedna od najboljih. Na slabijoj T strani, napravili su sjajnu seriju od 7-2, što je odmah stavilo Na’VI u nezgodnu poziciju. Iako su u par navrata uspeli malo da nadoknade zaostatak, sa 4 dobijene runde zaredom, CR4ZY je slavio na prvoj mapi sa 16-11.

Za razliku od prve mape, na Infernu, Na’Vi pravi ogormnu prednost na početku mape. Iako je ukrajinsko-ruska ekipa povela sa 8-3, naši su sa 8 vezanih rundi potpuno preokrenuli stanje na mapi. Ipak, to nije bilo dovoljno, pošto je Na’Vi uspeo da uzme 8 od poslednjih 9 rundi i da izjednači ukupni rezultat.

Za kraj, preostao je Nuke. Dok je naša ekipa delovala kao da je izgubila snage, žuto-crni su se tak zagrejali. Fantastični potezi electronica, koja je bio nezaustavljiv na sve 3 mape, donose ogromnu prednost Na’Vi-u. Male greške su se nagomilavale i polako su postajale nenadoknadive. Prvo poluvreme naši su izgubili sa 12-3, iz čega nisu imali više snage da se povrate. Meč je završe rezultatom 16-4, što znači da Na’VI ide dalje, dok će naši momci morati da napuste takmičenje.

Pored malo lošije završnice, ova petorka mora biti ponosna na ostvareni rezultat i činjenicu da više niko neće smeti da ih potceni. Izgubiti ovako gusto od najboljih na svetu nije sramota, pa se nadamo da ćemo na sledećem Majoru videti ovu ekipu kako pravi korak dalje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.