Esports B92.net

CR4ZY osvojio Dreamhack Open u Roterdamu

Iako je CR4ZY početkom ovog meseca ostao bez dvojice najboljih igrača, sinoć su uspeli da naprave veliko iznenađenje savladavši AVANGAR i Heroic, kako bi došli do velikog trofeja i velike novčane nagrade od $50,000.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

U velikom finalu stvari nisu najbolje krenule za CR4ZY. Prvu mapu izgubili su veoma ubedljivo rezultatom 16-3, ali nisu se predali. Usledio je Mirage, mapa na kojoj su poznati kao fnatastična ekipa, još dok je CR4ZY igrao pod srpskom zastavom. Ipak, iako sada igraju sa promenjenim sastavom, primećuje se da se i dalje fantastično snalaze na toj mapi, te su takođe veoma ubedljivo uspeli da savladaju dansku ekipu, koja u poslednje vreme igra u fantastičnoj formi.

Odlučujuća mapa bio je dobri, stari Inferno. Nakon lošeg starta, Heroic je poveo sa 5-0. Iako je CR4ZY do kraja prvog poluvremena uspeo da smanji razliku, 7 rundi na jačoj CT strani uglavnom nije dovoljno na ovoj mapi. Ipak, CR4ZY nije odustao, te im je besprekorna Espiranta i Shipza donela veliki preokret i pobedu u drugom najvećem gradu u Holandiji.

Pored velike novčane nagrade, naša ekipa je uspela da se domogne i plasmana na veliki DreamHack Masters turnir. Mnogi su sumnjali u ovu petorku, ali oni su sinoćnom pobedom uspeli da razuvere sve koji su sumnjali u njih. Luka ”emi” Vuković je pokazao solidnu igru, iako je dugo bio neaktivan, pošto je prethodno bio trener iste ekipe. Mi smo već govorili da je Shipz fantastičan igrač, i on nam je to samo još jednom dokazao tokom ovog vikenda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.