Esports B92.net

CR4ZY na CS:GO Majoru – Rokas “EspiranTo” Milasauskas

Pre par dana srpska CS:GO ekipa CR4ZY zabeležila je naveći uspeh u istoriji srpskog esporta plasiravši se na predstojeći StarLadder Major u Berlinu. Povodom ovog uspeha, odlučili smo da posvetimo nekoliko tekstova igračima ove fantastične petorke. Juče smo pričali o najstarijem članu ove ekipe, Nestoru ”LETN1” Taniću, a danas je na redu najmlađi član – Litvanac Rokas ”EspiranTo” Milauskas.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Ovaj osamnaestogodišnjak je jedan od dvojice stranih igrača u našem sastavu. Na profesionalnoj sceni pojavio se krajem 2017. godine, kada je zajedno sa Nexom igrao pod imenom MANS NOT HOT. Od tog trenutka njih dvojica su započeli fantastičnu ekspediciju da bi konačno dospeli tamo gde pripadaju- na sam vrh!

Nakon toga potpisali su ugovor za stranu organizaciju Imperial, gde su proveli skoro celu 2018. godinu. Osvojili su dva srednja turnira, kao što su Copenhagen Games 2018 i DreamHack Open Summer, dok im DreamHack Montreal zamalo izmakao. Trećeg novembra 2018. godine, Nexa, OttoNd i on prelaze zajedno u srpsku organizaciju Valince&Co, za koju i dan danas nastupaju, samo pod novim nazivom.

Iako je najmlađi član ove ekipe, samo je Nexa do sada uspeo da zaradi više novca od njega. Od turnira uzeo je preko $63,000, a sada bi ta cifra iskoro mogla i da se duplira ukoliko bi napravili dobar rezultat na Majoru, čiji nagradno fond iznosi preko $1milion. Sa ovom petorkom odneo je pobedu na United Master Ligi i Loot Bet Cupu, ali ovo je sada za njega definitvno najveći uspeh.

Dok smo juče pričali kako LETN1 imao ulogu podrške u timu, Espi bi trebao da bude igrač koji mora da pravi razliku. Svako ko je pratio ovaj sastav zna da su Nexa i Hunter glavni frageri i da su uvek konstantni. Ipak, ekipa je pravila najbolje rezultate kada i mladi Litvanac odigra na svom nivou. On definitvno poseduje jedan od najvećih potencijala u današnjoj profesionalnoj sceni, ali mu ostaje još da proradi na koncentraciji. Ukoliko bude igrao onako kako zna, CR4ZY bi mogao da iznenadi mnoge favorizovane protivnike, pa nam ostaje da se nadamo da se neće uplašiti velike arene.

Na minoru je imao promenljive partije, ali kada je bilo najpotrebnije odigrao je fantastično, kao protiv Northa u odlučujećem meču, gde je zabeležio rejting veći od 1.45. Nadamo se da će na Major preneti sličnu formu i da ćemo gledati vrhunske pobede naše ekipe.

U narednih par dana očekujte predstavljanje preostale trojice!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.