Esports B92.net

AVANGAR i Astralis će sutradan odmeriti snage u finalu CS:GO Majora

Danas su na programu bila dva super neizvesna polufinalna okršaja u kojima su slavili AVANGAR i Astralis. Dok se jedna ekipa po prvi put nalazi u jednom finalu CS:GO Majora, Astralis će imati priliku da osvoji svoj četvrti i treći uzastopni Major trofej.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izbor: RUR Esports

Prvi na scenu danas izašli su Kazahstanci, koji su se sastali sa ekipom Renegades. Očekivalo smo jedan uzbudljiv meč, što smo i dobili na prvoj mapi. Ekipe su smenjivale vodstvo, ali nakon produžetaka, AVANGAR je uspeo da slavi sa 22-19. Nakon toga usledio je Dust 2. Australijanci su osvojili prve četiri runde, što nam je na trenutak ostavilo utisak da ćemo možda ići na treću malo, ali to je bilo sve što su uradili, pošto je Avangar osvojio 16 od narednih 18 rundi. Dok će 4 momka igrati po prvi put u jednom ovako velikom finalu, Adren će imati priliku da osvoji svoj drugi Major trofej. Prvi je osvojio u dresu Gambita 2017. godine.

NRG je u meč sa Astralisom ušao u sjajnoj formi. Ipak, Danci su povratili formu iz prošle godine, kada su bili potpuno nezaustavljivi. Američka ekipa ni u jednom trenutku nije delovala kao da može da zapreti, pa je Astralis ubedljivo slavio na obe mape. Prvo se igrao Train, na kojem je bilo 16-10, da bi na Overpassu NRG uzeo jednu rundu manje. Iako ove godine uglavnom nisu igrali kao i prethodne, Astralis bi sutrašnjom pobedom mogao da postavi rekord, koji verovatno niko skoro neće oboriti.

Veliko finale će početi oko 18:00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.