Esports B92.net

Astralis dominatno do trofeja u Pekingu

Danska CS:GO ekipa je u današnjem finalu IEM Pekinga besprekornom igrom savladala 100Thieves rezultatom 3-0.Ono što uvaj uspeh čini specijalnim je način na koji su došli do njega. Bez izgubljene mape su osvojili veliki trofej, čime su najavili da su spremni da se povrate na mesto broj 1.

Predrag Ciganović RUR
Podeli

Izvor: RUR Esports

Posle vrhunske partije koje su pružili sinoć protiv Faze Clana u kojem su uzgubili samo dve runde, Astralis je u ovaj okršaj ušao kao veliki favorit, iako je 100Thieves takođe prikazao dobru formu. Prva mapa bio je Vertigo i to je bila jedina mapa u ovom finalu gde smo imali bilo kakva uzbuđenja. Kompletan meč je bio veoma neizvestan, ali pri rezultatu 14-14, Danci su bili smireniji, pa su došli do pobede od 16-14.

Nakon toga usledio je Nuke. Mapa na kojoj Astralis gotovo nikada ne gubi. Taj trend je i ovde nastavljen, što smo mogli da vidimo ubedljivom igrom na slabijoj T strani. Prvo poluvreme pripalo je Astralisu rezultatom 11-4, a istim tempom je nastavljeno i drugo, pa se Australijska ekipa ubrzo našla u vleikom zaostatku od 2-0.

Očekivali smo da će uspeti da se povrate na Trainu, ali ovde je Astralis bio još ubedljiviji. Slavili su sa 16-3, što je značilo da će veliki trofej biti u njihovim rukama. Pored novčane nagrade od $125,000, kapetan Astrlisa, Lukas ”gla1ve” Rosander, je po prvi put uspeo da osvoji MVP nagradu, što je gledajuće rezultate ove ekipe definitvno zasluženo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.