Kruzer sa 2.000 ljudi u karantinu zbog sumnje na veoma zaraznu bolest

Norveški kruzer "Norveška zora" trenutno je u karantinu kod obale Mauricijusa, nakon izveštaja o stomačnoj bolesti na brodu, a američki Je-Es-Ej tudej navodi da se sumnja na koleru.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Ruth Peterkin/Shutterstock
Foto: Ruth Peterkin/Shutterstock

"Tokom krstarenja 'Norveške zore' od Južne Afrike, manji broj gostiju osetio je blage simptome stomačne bolesti. Nakon povratka broda ka Port Luisu na Mauricijusu, menadžment broda susreo se sa lokalnim vlastima kako bi se osigurale mere i akcije za dobrobit svih na brodu", rekao je portparol Norveške kruzerske linije, koja je vlasnik "Norveške zore".

Portparol je dodao da, zbog dodatnog testiranja koje su zahtevale lokalne vlasti, Vlada Mauricijusa je odložila iskrcavanje sa broda i ukrcavanje na sledeći kruzer do 27. februara.

Brod je od 13. februara bio na putu od južnoafričkog Kejptauna do Port Luisa. Dok su se spremali da odu na konferenciju za medije, novinari kuće Ju-Es-Ej tudej i još nekih medija čuli su da se sumnja da je u pitanju kolera.

"Podigli smo naše sanitarne procedure na brodu u sklopu naših rutinskih mera kako bismo osigurali bezbedno okruženje za sve na brodu i nastavićemo da preduzimamo sve neophodne mere da zaštitimo naše goste, posadu i odredišta koja posećujemo", naveo je portparol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 34 idi na stranu