Masturbacija pre spavanja? Ne shvatate šta vam se dešava u organizmu, dobro ćete razmisliti

Svi znamo da malo brige o sebi znatno pomaže da se dobro naspavate, a da li ste znali da to uključuje i "intimno vreme“?

Izvor: Blic žena
Podeli
Foto: Shutterstock/Nutlegal Photographer
Foto: Shutterstock/Nutlegal Photographer

Iako postoji mnogo načina da se uspavate, otkriveno je i da masturbacija pre spavanja ima umirujući efekat koji vam pomaže da utonete u opušten san.

Nesanica je sve češća pojava kod mnogih ljudi, a proces masturbacije pred spavanje čini da imate miran i čvrst san.

Evo kako vam ona pomaže!

Kada masturbirate, vaše telo oslobađa hemikalije koje rade zajedno na smanjenju nivoa stresa i obezbeđivanju da spavate čvrsto. Jedan od hormona je prolaktin, koji pomaže da doživite duži period sna u kom spavate neometano i duboko. Drugi je endorfin, hormon sreće, koji se oslobađa kada vežbate.

Intimni odnosi oslobađaju oksitocin ili "hormon nežnosti“, koji pomaže u regulisanju mnogih funkcija mozga, uključujući i san. Naravno, masturbacija ima isti efekat i oslobađa hormon nežnosti, čak i ako se ne mazite ni sa kim.

U isto vreme, dobar orgazam takođe pomaže u smanjenju hormona stresa, zvanog kortizol, koja omogućava našem umu da bude opušteniji.

Još jedna stvar koju vredi napomenuti u vezi sa orgazmom je da oni pomažu u smanjenju bola. Dakle, masturbacija tokom menstrualnog ciklusa može smanjiti grčeve povećanjem dotoka krvi u matericu. Kada imate manje bolova, verovatno ćete i bolje spavati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 38 idi na stranu