Doktor šokirao sve: "Kafa koju pijete verovatno ima u sebi bubašvabe" VIDEO

Doktor Karan Rad, koji svojim informativnim video-zapisima prikuplja milione pregleda na TikToku, u jednom snimku je objasnio da ako pijete prethodno mlevenu kavu, velika je verovatnoća da ćete popiti i komadiće bubašvaba.

Izvor: 24sata.hr
Podeli
Foto: Shutterstock/amenic181
Foto: Shutterstock/amenic181

"Prethodno mlevena kafa, poput one u većini prodavnica, sadrži mlevene bubašvabe. Određeni procenat zrna kafe zarazi se bubašvabama i drugim insektima. Obično se ne mogu potpuno preraditi, pa se samo ispeku i samelju sa zrnima kafe", objasnio je.

Dodao je kako većina nadležnih tela za kontrolu dopušta određeni procenat delova insekata u našoj hrani. Pokušao je da "spase stvar" dodavši da bubašvabe sadrže mnogo proteina.

Međutim, onda je preporučio da bi neki ljudi trebalo da je izbegavaju

"Ako ste alergični na bubašvabe, klonite se prethodno mlevene kafe", naveo je on u video-snimku.

Sigurnija kafa u zrnu

Isto govori i profesor biologije sa Univerziteta Montana Daglas Emlen, koji kaže da je nakon godina proučavanja insekata i njihovih odnosa s ljudima, jedan od njegovih starijih profesora postao jako alergičan na bubašvabe. Nije mogao da dodirne tog insekta, a da nije dobio reakciju, i otkrio je da je slično patio i kad je pio kafu od prethodno mlevenih zrna.

Kad je otkrio zašto, rekao je da je mlevena kafa prerađena iz ogromnih gomila zaliha kave, koje je gotovo nemoguće zaštititi od zaraze bubašvabama.

Američki standardi dopuštaju da zrna kafe sadrže čak 10 odsto 'prljavštine i insekata'. Otkriće doktora Rada bilo je dovoljno da uplaši njegove gledaoce, kao što je neko rekao: "Mogao je da prođe ceo život, a da to nisam saznao".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 15 idi na stranu