Bez nepotrebnih odlazaka na šalter – aplikacija mRFZO uskoro dostupna

Neprestano osluškujući potrebe svojih osiguranika, Republički fond za zdravstveno osiguranje razvija aplikaciju mRFZO za pametne telefone i tablete, koja će svima omogućiti brz i jednostavan uvid u podatke iz matične evidencije, odnosno, sada će biti moguće da bez odlaska na šalter, osigurana lica dođu do podataka o podnetim prijavama na obavezno socijalno osiguranje, overi zdravstvene kartice, nadležnoj ispostavi, i slično.

Podeli
Foto: U-STUDIOGRAPHY DD59/Shutterstock
Foto: U-STUDIOGRAPHY DD59/Shutterstock

Laka za korišćenje svim uzrastima, ova aplikacija će u nekoliko klikova pokazati pregled potvrda za oslobađanje od plaćanja participacije, stomatoloških potvrda, overe pomagala, zatim pregled bolovanja, putnih troškova, INO obrazaca i ocena lekarskih komisija.

Značajno je napomenuti da za decu stariju od 15 godina roditelj kao nosilac osiguranja ima mogućnost pregleda osnovnih podataka, ali podaci o ostvarenim pravima deteta starijeg od 15 godina neće biti dostupni roditelju. Razlog za navedeno je činjenica da se aplikacija razvija u skladu sa svim propisima koji se odnose na zaštitu podataka o ličnosti i prava pacijenata.

Mobilna aplikacija Republičkog fonda biće dostupna osiguranim licima jednostavnim preuzimanjem preko Google Play Store, Apple App Store i AppGallery.

Predviđena su dva načina pristupa aplikaciji – preko LBO i broja zdravstvene kartice ili preko mejla i lozinke. Od načina pristupa zavisi i set podataka koji se mogu pogledati.

Pristup pomoću LBO i broja zdravstvene kartice omogućava ograničen uvid u podatke, zbog zaštite podataka o ličnosti.

Pristup putem mejla i lozinke, koji podrazumeva i prethodnu verifikaciju naloga od ovlašćenih lica u Republičkom fondu, omogućava uvid u sve dostupne podatke i pristup svim funkcionalnostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 31 idi na stranu