UAE odobravaju upotrebu vakcine Sinofarma za decu od 3 do 17 godina

Ministarstvo zdravlja UAE odobrilo je upotrebu vakcine Sinofarma protiv kovida 19 za decu uzrasta od 3 do 17 godina u UAE. Ovo je danas objavljeno u tvitu Ministarstva zdravlja i prevencije UAE.

Izvor: gulfnews.com
Podeli
Foto: depositphotos, Observer
Foto: depositphotos, Observer

Pročitajte još:

"Nevakcinisani će biti zaraženi i omogućiće pojavu novih sojeva" VIDEO

Fajzerova vakcina odobrena za decu od 12 do 15 godina

Ovom odlukom UAE će moći dodatno da ojača svoju borbu protiv pandemije kovida 19.

Ova odluka o odobravanju vakcine Sinofarma za decu od 3 do 17 godina doneta je na osnovu rezultata kliničkih studija, stroge procene da se odobri hitna upotreba vakcine i lokalne procene koja je u skladu sa regulativom.

Eksperimentalna studija

Zdravstveno regulatorno telo Abu Dabija, Ministarstvo zdravlja (DoH), najavilo je u nedelju uspešan završetak studije o Sinofarmu, sprovedene pod nadzorom Ministarstva zdravlja i prevencije, u saradnji sa kompanijom za zdravstvene usluge Abu Dabija (Seha), javnim provajderom Emirat za zdravlje.

Studija je, uz potpunu saglasnost roditelja, obuhvatila ukupno 900 dece starosti između tri i 17 godina. Pokrenuta je u junu (2021) i bila je prvi projekat u regionu Bliskog istoka i severne Afrike osmišljen za proučavanje imunološkog odgovora male dece na vakcinaciju protiv kovida 19. Upisana su deca različitih nacionalnosti, date su im doze vakcine Sinofarma i pažljivo su praćena tokom narednih nedelja.

Ministarstvo zdravlja je nazvalo decu učesnike i njihove porodice "herojima" u borbi UAE protiv pandemije kovida 19.

Prvo za najmlađu decu

Uvođenje vakcine za ovu starosnu grupu u UAE verovatno će omogućiti sigurniji povratak mnoge dece u školu u septembru, posebno jer mutacije kovida povećavaju stope infekcije širom sveta. Do sada su u UAE davali Fajzerove vakcine samo deci od 12 godina i starijim, pa će ovo biti prva prilika za stanovnike da vakcinišu mlađu decu protiv ovog virusa.

Prošle godine u UAE su takođe sproveli III fazu ispitivanja vakcine Sinofarma među odraslima, pre nego što su u decembru odobrili hitnu upotrebu vakcine. To je bila prva vakcina protiv koronavirusa koja je odobrena u zemlji, a još četiri vakcine su odobrene u narednim mesecima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 80 idi na stranu