Ne, kovid 19 ne ulazi u našu DNK

Istraživači Univerziteta u Kvinslendu negiraju tvrdnje da kovid 19 može da uđe u DNK osobe. Navode da su takve priče dovele do "zastrašivanja" i da ljudi ne treba da oklevaju sa vakcinacijom.

Izvor: Tehnology.org
Podeli
Foto: Depositphotos/RECSTOCKFOOTAGE
Foto: Depositphotos/RECSTOCKFOOTAGE

Možda vas zanima:

Brojke "eksplodirale"; Preti nam novi talas, znatno pre jeseni

Krizni štab odlučio: Biće i treća doza; Hoće li biti i obavezne vakcinacije? VIDEO

Da li je Švedska sve vreme bila u pravu?

Profesor Geof Faulkner rekao je da je istraživanje njegovog tima objavljeno u "Cell Reports" pokazalo da nema dokaza o ulasku kovida 19 ili vakcine Fajzer i Astrazeneka-u DNK.

"Dokazi negiraju tvrdnje da kovid ulazi u DNK, a to mnogi koriste kao izgovor i oklevaju kada se radi o vakcinaciji", rekao je Faulkner, a prenosi Tehnology org.

Profesor je naveo da su sve tvrdnje ispitane.

Procurio tajni dokument o delta soju: Kao ovčije boginje

"Procenu smo radili uz pomoć ćelija uzgojenim u laboratoriji, sproveli sekvenciranje DNK i nismo pronašli dokaze o kovidu 19 u DNK", rekao je profesor Faulkner.

"Sa stanovišta javnog zdravlja, rekli bismo da nema bojazni da se virus ili vakcine mogu ugraditi u ljudsku DNK", tvrdi profesor.

Profesor Faulkner je računski i molekularni biolog sa ekspertizom u genomici i prenosljivim elementima - što znači da njegov tim proučava DNK promene kako bi utvrdio kako one utiču na ljudsku biologiju.

Šta je pokazalo novo istraživanje Instituta "Batut" o vakcinama

Za publikaciju "Cell Reports" radio je sa virolozima, uključujući vanrednog profesora Daniela Vatersona sa UK -ove škole za hemiju i molekularnu bionauku.

Vanredni profesor Vaterson rekao je da je istraživanje potvrdilo da nema neobične virusne aktivnosti i da je ponašanje kovida 19 u skladu sa onim što se očekivalo od njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 78 idi na stranu