Oprez za građane: Sve više prehlađenih se vraća sa godišnjih odmora VIDEO

Niški lekari upozoravaju da je u tom gradu u porastu broj građana sa simptomima kovida. Juče je bilo dvoje novozaraženih korona virusom. Reč je o mladim ljudima koji su se vratili sa letovanja.

Izvor: B92, TV Prva
Podeli
Foto:Printscreen/ Prva Tv
Foto:Printscreen/ Prva Tv

Društvene mreže najbolje dočaravaju koliko je ljudima nedostajalo putovanje i more. Veliki je rizik koji sa sobom nosi putovanje i kontakt sa nepoznatim ljudima uz neobazrivo ponašanje, lekari upozoravaju da se povećava broj novozaraženih koronavirusom koji su se vratili sa letovanja.

U niškom Domu zdravlja ističu da je, posle duže stagnacije, sada veće interesovanje mladih za vakcinaciju.

Prof dr. Milorad Jerkan direktor doma zdravlja u Nišu, tvrdi da je obavljeno preko 350 pregleda u kovid ambulanti, kao i da je njegova naredba da svako ko ima temperaturu ili prehladu ne dolazi u kontakt sa drugim pacijentima, već da se odmah testira na koronu, navodi da se oko 50 odsto pregledanih vratilo se sa godišnjeg odmora.

"Posle duže stagnacije, interesovanje mladih nišlija je u porastu, juče je kaže dr vakcinisano 108 mladih", rekao je on za vesti "TV Prve".

Ukoliko bi se dnevno vakcinisalo 100 ljudi u proseku u Nišu bi 50 odsto populacije do jeseni bio vakcinisan, što bi obezbedilo uslove za normalan početak školske godine.

Šta su nišlije rekle o porastu zaraženih i vakcinaciji, pogledajte u videu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 78 idi na stranu