Fauči: Razmatramo to da vakcinisani nose zaštitne maske

Idemo u pogrešnom smeru, ocenio je vodeći američki epidemiolog Entoni Fauči i izrazio uznemirenost jer su se Sjedinjene Države nepotrebno našle u situaciji da raste broj novih slučajeva kovida 19 zbog nevakcinisanih Amerikanca i širenja zaraznije, delta varijantae.

Izvor: Tanjug
Podeli
 Ilustracija/Foto:EPA/ AHMAD YUSNI
Ilustracija/Foto:EPA/ AHMAD YUSNI

Pročitajte još:

Simptomi korone se menjaju

Korona se može širiti i gasovima iz stomaka, postoji više dokaza

Fauči je potvrdio da vladini zvaničnici "aktivno razmatraju" preporuku da vakcinisani nose zaštitne maske i da se ljudi sa smanjenim imunitetom revakcinišu.

Dr Fauči, glavni medicinski savetnik predsednika Džozefa Bajdena, potvrdio je u emisiji CNN-a da je učestvovao u razgovorima o promeni smernica za maske i potvrdio da neke lokalne samouprave u kojima raste stopa zaraze, poput Los Anđelesa, već apeluju na građane da nose maske u zatvorenim javnim prostorima, bez obzira na to da li su vakcinisani.

Prema podacima američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti, više od 163 miliona Amerikanaca, ili 49 odsto ukupne populacije u SAD potpuno je vakcinisano.

"Ova situacija (sa porastom broja novozaraženih) pogađa uglavnom nevakcinisane, što je razlog zašto molimo nevakcinisane Amerikance da dođu da se vakcinišu", rekao je Fauči.

Američki stručnjak objasnio ko su prvi kandidati za treću dozu vakcine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 78 idi na stranu