Dr Danica Grujičić: Neodgovorno

Doktorka Danica Grujičić, neurohirurg i direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Kliničkog centra kaže da živi za to kada će prva vakcina protiv koronavirusa biti zapakovana u Institutu Torlak.

Izvor: B92
Podeli
Printskrin TV Prva
Printskrin TV Prva

"Ako to zaista bude tačno, mi ćemo se osloboditi korone i pre leta. Veoma me raduje činjenica da će Torlak konačno krenuti u proizvodnju vakcine. Najpre pakovanja, a potom i na proizvodnju. Nadam se da će to biti jedan izuzetan povratak na tržište, i jako je važno da mi imamo svoju vakcinu, bez obzira što ne sumnjam u kvalitet nijedne od vakcina, ali je jako važno da Srbija bude vakcinalno nezavisna država, jer onda niko ne može da vas ucenjuje", navodi doktorka Grujičić.

Ona je navela da je neophodno da Intitut Torlak ostane državna institucija, ali i da se kod naroda mora vratiti poverenje u vakcine.

"I to bi trebalo da bude kraj tih besmislenih priča kako su vakcine opasne. Vakcina je dostignuće čovečanstva, u to ne sumnjam. Imati svoju vakcinu, proizvedenu u državi, samo je dokaz da smo mi jedna ozbiljna država, koja brine o svojim građanima", napomenula je ona.

Doktorka Grujičić oštro je iskazala svoj stav o onima koji govore da je vakcinacija opasna.

"Pričati o tome da se ne treba vakcinisati je potpuno neodgovorno. Ljudi često čuju ono što žele, ne slušaju dobro", zaključuje ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 85 idi na stranu