Ostali uskraćeni za ključne podatke: Pokreće se nova istraga o koronavirusu?

Grupa od 26 stručnjaka uputila je otvoreno pismo Svetskoj zdravstvenoj organizaciji (SZO) u kome traži novu istragu o pandemiji koronavirusa pošto, kako navode, dosadašnjom nije isključena nijedna teorija o nastanku kovida 19, prenosi Rojters.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: shutterstock/Iokanan VFX Studios
Foto: shutterstock/Iokanan VFX Studios

Pročitajte još:

Dr Kamenov: "Ako dođe do značajne mutacije, organizam može da ne prepozna virus" VIDEO

Razvijena vakcina koja koristi nanotehnologiju

Jedan od autora ovog pisma Nikolaj Petrovski, stručnjak za vakcine sa Univerziteta Flinders u Adelejdu u Australiji, rekao je za agenciju da, uprkos istrazi SZO u Kini tokom januara, svet nije bliže saznanju o poreklu kovida 19 nego što je to bio pre godinu dana.

Rojters prenosi da se u otvorenom pismu ovih stručnjaka od juče kaže da misija SZO nije imala mandat, nezavisnost ili odgovarajuće pristupe za sprovođenje potpune i neograničene istrage svih teorija o poreklu kovida 19.

"Sve mogućnosti ostaju i dalje na stolu i još nisam video nijedan nezavisni naučni podatak koji isključuje bilo koji od njih", rekao je agenciji Petrovski.

U januaru je tim naučnika koje je odabrala Svetska zdravstvena organizacija (SZO) posetio bolnice i istraživačke institute u kineskom Vuhanu, gde je prvi put identifikovan koronavirus, u potrazi za tragovima o poreklu kovida 19.

Misija se našla na udaru kritika koje su optužile SZO da se previše oslanja na kineski terenski rad i podatke, dok su neki članovi tima takođe rekli da Kina ne želi da deli ključne podatke koji bi mogli da pokažu da je kovid 19 cirkulisao mesecima ranije nego što je to bilo prepoznato, navodi agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 92 idi na stranu