Vakcina "Fajzera" i "Bionteka" uskoro u Srbiji

"Fajzer" i "Biontek" danas će predati Agenciji za lekove i medicinska sredstva (ALIMS) neophodnu dokumentaciju za registraciju vakcine u Srbiji.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Ilustracija/Foto: Depositphotos/devteev
Ilustracija/Foto: Depositphotos/devteev

Ovo je, kako saznaje B92.net, juče dogovoreno na sastanku koji su predstavnici "Fajzera" imali sa predsednicom vlade Anom Brnabić i ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom.

Upotrebu vakcine protiv koronavirusa kompanija "Fajzer" i "Biontek" jutros je odobrila Velika Britanija, prva u svetu, i najavila da će one moći da se koriste od početka naredne nedelje.

Direktorka Batuta Verica Jovanović rekla je ranije za Tanjug da je veoma značajno što je tu vakcinu odobrila Velika Britanija, jer je, kako ističe, reč o zemlji u kojoj postoji jak zdravstveni sistem, ali i jak regulatorni sistem kada je u pitanju odobravanje lekova i medicinskih sredstava.

Ona je navela da britansko regulatorno telo za lekove i medicinska sredstva posebno vodi računa o bezbednosti, kvalitetu i efikasnosti lekova, vakcina i drugih medicinskih sredstava kada je u pitanju zdravlje stranovništva. Od posebnog je značaja to što će imunizacija u Velikoj Britaniji krenuti već naredne nedelje, jer se brzo mogu videti njihova iskustva sa vakcinom, zaključila je Jovanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 87 idi na stranu