"Na ulazu u KCS svima radimo brzi antigenski test" VIDEO

Odnedavno svaki pacijent koji dođe u Klinički centar Srbije biva testiran na koronavirus, na osnovu čega se utvrđuje gde će da ide na lečenje.

Izvor: B92, TV Prva
Podeli
Foto: Printskrin/Prva TV
Foto: Printskrin/Prva TV

"Sada imamo novu mogućnost i time ćemo se još više zaštititi. Svaki pacijent koji dolazi u KCS, pogotovo u Urgentni centar, će na ulazu u našu bolnicu biti testiran brzim antigenskim testom, gde ćemo mi za 15-20 minuta već imati rezultat da li je taj pacijent zaražen koronnavirusom ili nije", rekao je za "150 minuta" direktor KCS dr Milika Ašanin.

Situacija je, što se tiče kliničke slike i kliničkog toka bolesti, slična kao u drugom talasu epidemije. Kako je istakao, na početku ovog talasa imali su pacijente uglavnom između 20 i 40 godina starosti. Kako je vreme prolazilo starosna grupa se pomerala na između 30 i 50 godina.

"Sada nam već dolaze i stariji pacijenti. Od ovih koji dođu u prijemni trijažni centar primimo oko 20 odsto i oni su u dosta ozbiljnom stanju, sa ozbiljnim pneumonijama, a između pet i sedam odsto su kandidati za prijem u jedinice intenzivnog lečenja."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 76 idi na stranu