Kako pravilno da negujete kožu lica tokom zime? VIDEO

Češto možemo da čujemo kako hladno vreme isušuje našu kožu i da nam je potrebna veća hidratacija.

Izvor: B92
Podeli
Foto: La Famiglia/Shutterstock
Foto: La Famiglia/Shutterstock

Uprkos brojnim kremama za negu kože, opet nam se dogodi da zimi imamo posebno osetljivu i suvu kožu. Hidratacija je neophodna tokom cele godine, pa je potrebno da svakodnevno brinete o tome i ne preskačete svoju dnevnu rutinu.

Zbog čega je to tako i kakav efekat zima ima na našu kožu i kako da je pripremimo za proleće? O tome je govorila dr Tamara Todorović, doktorkom estetske medicine, koja je bila gost emisije 150 minuta

"Koža je naš najveći organ i samim tim je izložen različitim vremenskim uslovima tokom cele godine", istakla je dr Todorović.

Dosta vremena provodimo u zatvorenom prostoru zbog čega je koža dehidrirana i lakše puca, pa je tada najneophodnije hidriranje.

"Nega lica se svakako razlikuje kod muškaraca i žena, uglavnom je to zbog testosterona, koža muškaraca sporije stari, tako da njima su potrebne laganije kreme. Nije poželjno korišćenje krema koje koriste žene jer one nisu prilagođene", istakla je ona.

Za hidrataciju kože je najbolji adekvatan unos vode i tokom leta i tokom zime, ali postoje i skin-busteri, postoje razni na tržištu, sadrže hijaluronsku kiselinu i podmlađuju kožu.

Opširnije o ovoj vesti pogledajte u video-prilogu ispod.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu