Opasno po život: Ovo su prvi simptomi niskog krvnog pritiska koje najčešće ignorišemo

Nizak krvni pritisak ili hipotenziju nije uvek jednostavno prepoznati, a kod nekih ljudi čak i ne uzrokuje očigledne simptome.

Izvor: hayat.ba
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ipak, ponekad može da bude opasan po život pa lekari upozoravaju da je dobro na vreme obratiti pažnju i na najsuptilnije znakove upozorenja.

Kako donosi klinika Mejo, uzroci niskog krvnog pritiska mogu biti zaista raznoliki te se kreću od dehidracije sve do još ozbiljnijih zdravstvenih stanja.

Važno je otkriti šta ga uzrokuje kako bi mogao da se leči ako je to potrebno. Ali kako prepoznati da imate nizak krvni pritisak?

Lekari spominju sledeće simptome – zamagljen ili slabiji vid, vrtoglavica ili ošamućenost, nesvestica, umor, te problemi s koncentracijom i mučninama.

Iako svaki od ovih simptoma ne mora nužno da znači da imate nizak krvni pritisak, ako ne prolaze ili se neprestano javljaju, doktori preporučuju da obavite pregled.

Naime, za neke ljude nizak krvni pritisak može da bude znak temeljnog zdravstvenog stanja, posebno kada naglo padne ili se javlja s određenim neugodnim simptomima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 21 idi na stranu