Exitov panel o mentalnom zdravlju mladih zatvara TMRW konferenciju

Zavisnost od digitalnih tehnologija jedna je od trenutno najaktuelnijih tema, te je ova problematika u fokusu Exitovog panela "Life is Live", kojim će biti zatvoreno ovogodišnje izdanje TMRW konferencije, u nedelju, 14. maja u 17.55 h u Štark areni.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Imajući u vidu da statistike pokazuju da je ovaj oblik zavisnosti u modernom vremenu, pogotovo kod mladih, ispred svih drugih, učesnici panela baviće se temom mentalnog zdravlja mladih, daljeg napretka tehnologije, kao i načinima za umanjenje štetnog efekta iste na društvo.

Na panelu "Life is Live" govoriće muzičar i digitalni ekspert, poznat i kao jedan od članova legendarne rok grupe Pink Floyd Scott Page, savetnica ministra turizma i omladine za omladinsku politiku Snežana Klašnja, savetnica programa za razvoj adolescenata i mladih ispred UNICEF-a Bojana Jevtović, i osnivač i direktor EXIT festivalske grupacije Dušan Kovačević.

Stručnjaci iz oblasti mentalnog zdravlja, prava, razvoja i politike mladih, digitalnih tehnologija, kao i predstavnici muzičke i festivalske industrije, kroz ovu diskusiju pokušaće da odgovore na neka od gorućih pitanja modernog doba – na koji će način dalji razvoj tehnologije, virtuelne stvarnosti, metaversa i sve dublji ulazak u Web 3.0 uticati na situaciju u kojoj je digitalna zavisnost kod mladih već sada ispred svih oblika zavisnosti zajedno. Ovaj panel doneće predloge strategija kroz koje bi se IT i muzička industrija zajedno sa društvenim zajednicama mogle udružiti kako bi zajedničkim snagama radili na rešavanju akutnog problema.

Osnivač i direktor Exita Dušan Kovačević istakao je da je već sada mnogim mladima digitalni identitet prioritetniji od realnog, a da je mali broj onih koji su svesni koliko će se ubrzano taj problem pogoršavati. "Istraživanja pokazuju da postoji direktna veza između digitalne zavisnosti i rapidnog pogoršanja mentalnog zdravlja kod mladih ljudi", dodao je Kovačević. U ovom momentu, više nego ikada, tema razvoja digitalnog sveta, a sa njim i digitalnog nasilja, kao i odnos mladih prema njemu je goruća tema.

Idejna filozofija EXIT festivala kada je u pitanju Web 3.0 je da kombinuje najbolje iz digitalnog i stvarnog sveta kako bi ljudima pružio najbolje moguće iskustvo. Zbog toga će ove godine, u saradnji sa Yourope – Evropskom asocijacijom festivala, započeti veliku kampanju pod nazivom "Life is Live", koja ima za cilj da mladima ukaže da prava životna iskustva nemaju alternativu u digitalnom svetu. Rasprava koju će otvoriti na TMRW konferenciji samo je jedna u nizu aktivnosti kroz koje će se EXIT baviti mentalnim zdravljem mladih. Kao i do sada, misija organizacije je da kroz festivale, kreativnu industriju i društveni aktivizam nastavi sa stvaranjem pozitivnih društvenih promena i konstantno unapređuje organizaciju na svakom koraku, zajedno sa direktnim saradnicima, ljudima oko sebe i društvom uopšte.

Jedan od najvećih tehnoloških samita u Evropi, TMRW konferenciju otvoriće EXIT Dance Arena Belgrade Takeover događaj, na kom će nastupiti vodeći svetski producent i DJ, Paul Kalkbrenner u petak, 12. maja u Štark areni. Na trodnevnoj konferenciji posetioce očekuje niz diskusija, pristup izložbenoj i konferencijskoj sali, specijalni NFT pokloni, i beskonačne prilike za umrežavanje sa najvećim stručnjacima i ljubiteljima blokčejn tehnologije, NFT-a, metaversa i gejminga.

Ulaznice za drugo beogradsko izdanje Tomorrow konferencije u prodaji su po najpovoljnijim cenama i dostupne su na tmrwconf.net. Regularne ulaznice za nastup Paula Kalkbrennera u Štark areni 12. maja dostupne su po ceni od 1.990 dinara, VIP za 4.690 dinara i VIP On-stage za 7.990 dinara. Ulaznice su dostupne na festivalskom sajtu, kao i na Gigs Tix prodajnim mestima i online.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu