Nutricionisti tvrde: Jedna namirnica topi salo ako je jedete za doručak

Činjenice da je zdrava ishrana jedna od ključnih stvari u procesu mršavljenja, a određene namirnice vam naročito mogu biti od koristi.

Izvor: hayat.ba
Podeli
Foto: Lolostock/Shutterstock
Foto: Lolostock/Shutterstock

Nutricionistkinja Laura Burak je navela da jaja spadaju među najbolje namirnice. Istraživanje iz 2014. pokazalo je da ljudi koji za doručak jedu jaja duže siti i da za kratko vreme mogu značajno da smanje telesnu težinu.

Spanać i brokoli su takođe korisni za mršavljenje zato što imaju malo kalorija, ali su bogati vlaknima i drugim esencijalnim nutrijentima. Osim toga, smanjuju rizik od srčanih bolesti i dijabetesa.

Ne zaboravite da konzumirate sezonsko voće. Imajte u vidu da bi trebalo da ga kupujete u marketima koji prodaju kvalitetne proizvode, a ne one koje sadrže veliku količinu pesticida. Istraživanje objavljeno u stručnom magazinu PLOS Medicine utvrdilo je korelaciju između jedenja voća i mršavljenja. Jabuke, kruške i bobičasto voće dali su najbolje rezultate.

Mnogi prelivi za salate prepuni su kalorija i masnoća pa kupite neki koji je kvalitetan ili ga napravie sami. Ako je vaša svakodnevnica užurbana i nemate vremena da se posvetite detaljnom pripremanju zdravih namirnica, nabavite jogurt, sveži sir i slično.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 23 idi na stranu