Ishranom isterajte omikron iz organizma – jogurt i sladoled da, citruse izbegavati

Ako ste se i vi, kao i mnogi, našli na meti omikrona, važno je da znate kako da ojačate telo. Veliku ulogu u tome ima i hrana koju jedete, a bilo bi dobro da nešto od ovoga uvrstite u svoj jelovnik.

Izvor: slobodnadalmacija.hr
Podeli
Foto:Profimedia
Foto:Profimedia

Jogurt

Jedna od najboljih namirnica koje možete jesti ako imate omikron jeste jogurt. Meka je, hladna i dobra za grlo, a puna je proteina. U njega možete dodati i sitno iseckanu bananu, jer je puna kalijuma.

Sladoled

Hladi i lako se guta i zasitiće vas. Sladoled sadrži glukozu i proteine, tako da nećete mnogo smršati ako nemate apetit.

Pića sa elektrolitom

Tečnost je važna i uvek je dobra ideja da pazite na elektrolite, posebno ako su vaši simptomi povraćanje i/ili dijareja. Ako pijete ova pića sa ovim simptomima, održavate normalne nivoe kalijuma i natrijuma u ​​telu.

Supa

Supe su pune elektrolita. Ako imate apetit, dobro je jesti supu sa nekim izvorom proteina i povrća.

Proteinski šejkovi

Ovi preparati su blagi i laki za gutanje, a puni su proteina potrebnih telu u borbi protiv infekcije.

Jedite ovu vrstu povrća

Ako imate apetit, jedite povrće poput brokolija, kupusa i prokelj. Sve ove namirnice su pune hranljivih materija koje su vam potrebne.

Bolonjeze

Kada virus počne da slabi, vaš apetit može naglo da poraste i imaćete želju da pojedete sve pred sobom. Dobar izbor je onda testenina sa mesnim sosom. Možete pojesti tanjir testenine i malo podići nivo šećera u krvi, ali ne preterujte. Da bi obrok bio ujednačen, dodajte malo sosa od mesa.

Šta je sa citrusima?

Iako se čini kao dobra ideja jer su puni vitamina C, možda nije mudro, jer su ovo kisele namirnice koje će biti teško progutati ako imate upalu grla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 17 idi na stranu