Paradajz - idealna namirnica za tropske okolnosti

Ovo povrće je bogato vitaminima A, C, B3 i B6, a obiluje i magnezijem koji pokreće mišiće pa je odličan i za srce.

Izvor: Avaz
Podeli
Foto:EPA/ MAURI RATILAINEN
Foto:EPA/ MAURI RATILAINEN

Jela koja se ne kuvaju, poput obrok salata, ili pice i sendviča, posebno su popularna tokom letnih vrućina. Kada je temperatura visoka, obično imate smanjen apetit, a nutricionisti tvrde da je paradajz idealna namirnica za tropske okolnosti. Obiluje magnezijumom

Posebno kada su temperature visoke, paradajz se mora naći na jelovniku, kažu stručnjaci. Bogat je vitaminima A, C, B3 i B6. Obiluje magnezijumom koji pokreće mišiće, a odličan je i za srce.

Još jedna prednost paradajza je što ima malo kalorija. Čaša soka od paradajza ima tek oko 60 kalorija, a unećete i odličnu količinu kalcijuma, vitamina C, gvožđa. Ovi jednostavni recepti sa paradajzom ne zahtevaju kuvanje i zato su najbolja opcija za jelo tokom vrelih letnih dana.

Paradajz sendvič - Napravite sendvič s paradajzom i hlebom i dodajte sastojke po vašem izboru, kao što je senf ili avokado. Idealna salata

Salate - Tradicionalna salata od paradajza može biti još ukusnija ako u nju dodate mocarelu i bosiljak, kao i voće poput breskve, lubenice.

Sok od paradajza - U isceđen paradajz dodajte začinsko bilje peršun, mirođiju ili bosiljak. Sok od paradajza stimuliše rad creva i sprečava napade gladi i želju za hranom. Nutricionisti tvrde da hrana koja ima oštar i kiselkast ukus snažnije utiče na vaše čulo ukusa i čini da ostajete duže siti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 7 idi na stranu