Pomozite sebi, uzimajte hranu koja je u skladu sa vašom krvnom grupom

Pravilna ishrana vrlo je važna za zdrav i dug život, a doktor Piter D'Adamo tvrdi kako treba da je prilagodimo svojoj krvnoj grupi. Osim što je dobra za naše zdravlje, pravilna ishrana može da nam pomogne i u gubitku viška kilograma, ali važno je da znamo koje namirnice smemo da jedemo.

Izvor: Večernji list
Podeli
Foto: yuliang11/Depositphoto
Foto: yuliang11/Depositphoto

Pročitajte još:

Ova hrana može da vam skrati život

I vama je to zdrava hrana?

Krvna grupa 0

Ishrana treba da vam bude bazirana na visokom unosu proteina, nemasnog mesa, mlečnih proizvoda, ribe, povrća, graška. Za mršavljenje važe drugačija pravila, pa su u tom slučaju najbolji morski plodovi, alge, crveno meso, brokoli, spanać i maslinovo ulje, dok pšenicu, kukuruz i mlečne proizvode treba izbegavati.

Krvna grupa A

Treba da izbegavate meso i birate vegetarijansku ishranu s mnogo graška, voća i povrća, kao i zrnastih žitarica. Za mršavljenje su najbolji plodovi mora, povrće, ananas, maslinovo ulje i soja, ali treba izbegavati mlečne proizvode, pšenicu i kukuruz.

Krvna grupa B

Izbegavajte kukuruz, paradajz, kikiriki i semenke susama. Pileće meso može takođe biti loš izbor. Jedite zeleno povrće, jaja, crveno meso i mlečne proizvode s nižim procentom masti. Za mršavljenje, treba da birate zeleno povrće, jaja i džigericu, ali izbegavajte piletinu, kukuruz, kikiriki i pšenicu.

Krvna grupa AB

Vaša ishrana treba da uključuje tofu, morske plodove, mlečne proizvode i zeleno povrće zbog manje količine želudačne kiseline u želucu. Izbegavajte kofein, alkohol i dimljene suhomesnate proizvode. Za mršavljenje su najbolji tofu, plodovi mora, zeleno povrće i alge, ali treba izbegavati piletinu, kukuruz, heljdu i grašak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 7 idi na stranu